VAR DESTEĞİ

VAR DESTEĞİ
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) ağustos ayı eğitim seminerinde basını bilgilendiren MHK Başkan Vekili Murat Ilgaz, her pozisyonda VAR müdahalesinin konuşulmasının hakemlerin öz güvenlerini azalttığını...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) ağustos ayı eğitim seminerinde basını bilgilendiren MHK Başkan Vekili Murat Ilgaz, her pozisyonda VAR müdahalesinin konuşulmasının hakemlerin öz güvenlerini azalttığını ve VAR'a bağımlılık yarattığını söyledi.

Riva Hasan Doğan Milli Takımlar ve Kamp Tesislerindeki seminerin ilk bölümü basına açık gerçekleşti. Seminerin başında yer alan Süper Lig hakemleri, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin konuşmasından sonra salondan ayrıldı. Büyükekşi ile birlikte MHK Başkan Vekili Murat Ilgaz ve MHK Hakem Danışmanı Hugh Dallas, Süper Lig'de geçtiğimiz iki haftanın değerlendirmesini yaptı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir değerlendirme yapan Murat Ilgaz, ilk iki haftayı tamamladıklarını ve hakemlerle birlikte bu sabah seminerde değerlendirme yaptıklarını anlatarak, "Bu değerlendirme sonunda yüzde 94.4 başarı ede ettiğimizi gördük. Kritik pozisyonları teker teker inceleme fırsatı oldu. Sevinçle söyleyebilirim ki, VAR konusunda müdahaleler konusunda ciddi boyutta mesafe aldık" dedi.