Yayın ihalesinde son sürece girildi. 250 milyon doları kim verecek?

Yayın ihalesinde son sürece girildi. 250 milyon doları kim verecek?
TFF'nin Kulüpler Birliği ile ortaklaşa kurduğu ihale komisyonu, yeni dönem yayın ihalesi konusunda çalışmalarına detaylı bir şekilde devam ediyor.Komisyon, yıllık 500 milyon dolar seviyesinden 85 milyon dolar seviyelerine kadar...

TFF'nin Kulüpler Birliği ile ortaklaşa kurduğu ihale komisyonu, yeni dönem yayın ihalesi konusunda çalışmalarına detaylı bir şekilde devam ediyor.

Komisyon, yıllık 500 milyon dolar seviyesinden 85 milyon dolar seviyelerine kadar inen yayın gelirini yeniden artırmak ve 250 milyon dolar seviyesine yükseltmek için çalışıyor. Bu kapsamda Süper Lig yayınlarının yayıncılar açısından daha cazip olması i.in play-off sistemi de tartışmaya açıldı. Fenerbahçe'nin play-off sistemine sıcak baktığı, diğer kulüplerin ise şimdilik net bir görüş bildirmediği belirtiliyor. Anadolu kulüplerinin maç sayısının fazlalaşması yüzünden artacak giderler nedeniyle play-off sistemi konusunda kararsız olduğu belirtiliyor.

Digiturk fiyat artırımına sıcak bakmıyor

Komisyonunu üç firma ile görüşüldüğü ve ihaleye katılmaları konusunda mesafe kaydettiği belirtiliyor. Süper Lig yayınlarını halen Digiturk'e bağlı beIN Sports yayınlıyor. Anlaşma bu sezon sonunda bitiyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, haziran ayında yaptığı açıklamada 2024-25 sezonundan itibaren yeni yayıncının kasım ayındaki ihalede netleşeceğini açıklamıştı ancak Digiturk, TFF'nin istediği maddi düzeltmeyi yapmaya yanaşmamış ve iki tarafın restleşmesi üzerine ihale süreci uzamıştı.