"Yıldızlar neden ortada yok?" Spor yazarları Fenerbahçe galibiyetini yorumladı

"Yıldızlar neden ortada yok?" Spor yazarları Fenerbahçe galibiyetini yorumladı
Spor yazarları, Süper Lig'in 24. haftasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup ettiği maç hakkında değerlendirmelerde bulundu.Cengiz attı, takım savaştı - Güntekin OnayDevrede bitime 4 dakika kala Cengiz Ünder’in harika golüyle pozisyon...
Spor yazarları, Süper Lig'in 24. haftasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup ettiği maç hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Cengiz attı, takım savaştı - Güntekin Onay

Devrede bitime 4 dakika kala Cengiz Ünder’in harika golüyle pozisyon üretmediği maçta 1-0 öne geçti. Gerçekten de Cengiz Ünder, sezonun en değerli ve önemli gollerinden birini attı. İkinci yarıda da oyun üstünlüğünü ele almakta zorlanan Fenerbahçe skoru koruma amaçlı bir kurgu ve mantaliteyle sahadaydı. Başta İsmail Yüksek, Ferdi Kadıoğlu ve Mert Müldür çok savaştılar.

Dün şampiyonluk yarışında Fenerbahçe için en kritik, en keskin virajlardan birisiydi. Sezon boyunca hep Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Sebastian Szmansky’yi konuştuk ama son haftalarda hep Cengiz Ünder’i konuşuyoruz.

Dün de Cengiz Ünder Antalya deplasmanında resmen Fenerbahçe’yi 3 puana tek başına taşıdı. Zirve yarışında takımların zaman zaman zorlanması doğal. Asıl önemli olan zorlanırken de kazanabilmek. Fenerbahçe kazandı, zorlandı ama şu bir gerçek ki bir kez daha Fred’i aradı. Fred dönene kadar bu bocalama skora yansır mı? Onu kestirmek güç ancak oyun gücünü etkilemeye devam edecek. (HÜRRİYET)

Yıldızlar neden ortada yok? - Ömer Üründül

Fenerbahçe dün gece sert kayaya çarptı. Zaten Antalyaspor'un kadro yapısına uygun, oturmuş bir düzeni ve çizgisi olduğu herkes tarafından biliniyordu. Sergen Yalçın iyi bir taktik plan hazırlamış. Orta saha oyuncularına agresif pres yapmak ve Ferdi'nin çıkışlarını kapatmakta önemli temel ilkelerdi.

Yine Tadic durgundu, Dzeko bilinen fiziki düşüş içindeydi. Tek hareketli, bir şeyler yapmak için çabalayan isim Cengiz'di. Ve mükemmel bir gole imza atarak takımına hayat verdi.

İsmail Kartal, "Dersime çok iyi çalışıyorum" diyor. Şimdi oturup düşünmesi lazım. Son 4 maçta bu kadar yıldızların olduğu bir takım 6 gol atıyor 2'si İrfan Can 3'ü Cengiz. Bu ikisi aynı anda oynamıyor zaten. Son gol ise Dzeko tutkusuyla Kartal'ın ihmal ettiği Batshuayi. Yıldızlar neden ortada yok. Bir önerim de King'den daha fazla faydalanılmalı. (SABAH)

Doğru tercihi tabelada gördük - Gürcan Bilgiç

İsmail Kartal baştan sona müthiş yönetti karşılaşmayı. Cengiz tercihinin ne kadar doğru olduğunu tabelada gördük. Antalyaspor'un bunalttığı anlarda Bonuchi hamlesinin akıl dolu olması da bir tarafa.

Fenerbahçe iyi gününde değildi. Fred'in olmadığı maçlardaki etkin ve etkili oyun özelliğini tekrarladı. Yine baskılı oynamak istedi ama pozisyon kısmına geldikleri zaman elleri-ayakları dolaştı. Szymanski beklenen etkinliğinden uzaktı, Dzeko'nun her şeyini ortaya koyduğu bir mücadelede 10 kişi oynattı takımını.

Bonucci hamlesi, Kartal'ın kompleksiz ve objektif bakış açısını yansıtıyor. Takımın ileriye gitmediğini gördüğünde, duvarı sağlamlaştırdı puan adına. Bonuchi pası attı, Batshuayi ikinci golü ağlara gönderdi. Bu da "aklın" hediyesi. (SABAH)