Bülent Arınç krize neden olmuş, Yeniden Refah 'size kaybettireceğiz' demişti: O ilçeyi de CHP kazandı

Bülent Arınç krize neden olmuş, Yeniden Refah 'size kaybettireceğiz' demişti: O ilçeyi de CHP kazandı
Manisa'da seçim öncesi Bülent Arınç ile Yeniden Refah arasında tartışmaların yaşandı Yunusemre'de CHP kazandı. Arınç Yeniden Refah'ın Yunusemre adayının seçimden çekildiğini açıklamış YRP Manisa İl Başkanı şehirde...
Manisa'da seçim öncesi Bülent Arınç ile Yeniden Refah arasında tartışmaların yaşandı Yunusemre'de CHP kazandı. Arınç Yeniden Refah'ın Yunusemre adayının seçimden çekildiğini açıklamış YRP Manisa İl Başkanı şehirde AKP'ye kaybettireceklerini açıklamıştı

Gazete Pencere Haber Merkezi

Türkiye 31 Mart’ta sandık başına geçti ve yerel yönetimlerde tercihini belirledi. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre CHP birçok merkezde AKP’yi geçerek yıllar sonra Türkiye genelinde ilk sıraya yükseldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de memleketi olan Manisa’da ise CHP MHP’yi geride bırakarak kazandı. CHP büyükşehir harici Manisa ilçelerinde rakiplerini geride bırakarak birçok merkezde birinci parti konumuna geldi. Bunlardan biri de Yunusemre ilçesi.

Arınç’ın müdahalesi

Yunusemre’de seçimlerden önce eski AKP’li Bülent Arınç ile Yeniden Refah Partisi arasında adaylıktan geri çekilme tartışması yaşanmıştı.

Bülent Arınç Yeniden Refah Partisi’nin Yunusemre adayı Mehmet Ali Avcul'un adaylıktan çekildiğini AK açıklamış ve YRP Manisa İl Sorumlusu Burhan Yıldırım'dan Arınç ve Avcul'a tepki gelmişti.

Yıldırım bu olay üzerine, ”Ben size hem Yunusemre’yi, hem Şehzadeleri, hem de Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni kaybettireceğim” demişti.

İlçeyi CHP kazandı

Yeniden Refah’ın aday çıkarmamasının etkisi tartışmalı olsa da CHP Şehzadeler, Yunusemre ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni kazandı.

YRP’nin adaysız seçime girdiği Yunusemre’de CHP adayı Musa Semih Balaban AKP adayı Mehmet Çerçi’i geride bırakarak %46,10 oranıyla başkan seçildi. AKP adayı Çerçi ise yüzde 32,03 oranında oy alabildi.