Gazetecilere giriş için zorluk çıkarılmıştı: Menzilciler, İliç'teki maden bölgesinde çadır kurdu

Gazetecilere giriş için zorluk çıkarılmıştı: Menzilciler, İliç'teki maden bölgesinde çadır kurdu
İliç'te 9 kişinin göçük altında kaldığı maden bölgesinde Menzil tarikatına bağlı olan Beşir Derneği ve Türkiye Diyanet Vakfı çadır kurdu. Bölgete TSK, kolluk kuvvetleri ve gazeteciler dışında hiç kimsenin girmemesi yönünde...
İliç'te 9 kişinin göçük altında kaldığı maden bölgesinde Menzil tarikatına bağlı olan Beşir Derneği ve Türkiye Diyanet Vakfı çadır kurdu. Bölgete TSK, kolluk kuvvetleri ve gazeteciler dışında hiç kimsenin girmemesi yönünde uyarılar yapılırken Menzilcilerin stant açması tepkiye neden oldu.

Erzincan’ın İliç ilçesinde kurulu Anagold’a ait madende yaşanan facianın üstünden 2 gün geçti. Toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ederken bölgede gazetecilerin girişine ise jandarma zorluk çıkarıyor.

TSK, kolluk kuvvetleri ve gazeteciler dışında hiç kimsenin girmemesi yönünde uyarıların yapıldığı bölgede ise Menzil tarikatına bağlı olan Beşir Derneği ve Türkiye Diyanet Vakfı çadır kurdu.

Menzilcilerin maden bölgesinde izin ve yetki belgeleri alarak mı stant açtıkları bilinmiyor. Sosyal medyada ise yaşanan duruma tepki gösterildi.

Valilik yasaklamıştı

Erzincan Valiliği, facianın meydana geldiği bölgede girişlerin yasaklandığını duyurmuştu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, yasağın Erzincan'da meydana gelen toprak kayması olayı ile ilgili eylem ve etkinlik düzenlemek amacıyla kişilerin ve araçlarının Tunceli'den Erzincan'a geçişini engellemek için çıkarıldığı belirtildi.