Murat Kurum adaylığını duyurdu: 16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız

Murat Kurum adaylığını duyurdu: 16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız
AKP'nin İBB Başkan adayı olduğu iddia edilen Murat Kurum, "16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız. İstanbul’un karmaşasını, düzensizliğini ve deprem sorununu ortadan kaldırmak için tüm ekibimizle çaba sarf edeceğiz"...
AKP'nin İBB Başkan adayı olduğu iddia edilen Murat Kurum, "16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız. İstanbul’un karmaşasını, düzensizliğini ve deprem sorununu ortadan kaldırmak için tüm ekibimizle çaba sarf edeceğiz" dedi. İBB adaylığı için adı geçen Tevfik Göksu'dan ise manidar bir sosyal medya paylaşımı geldi.

Yerel seçimlere az bir zaman kala AKP’nin İstanbul adayı merakla beklenirken, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul adayını yarın açıklayacak.

İstanbul adaylığı için sık sık adı geçen eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un adaylığının kesinleştiği iddia edildi.

Kulislerde konuşulan bilgiye göre Murat Kurum’a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu Erdoğan tarafından kendisine tebliğ edildiği belirtildi.

"16 milyon için yola çıkacağız"

Murak Kurum'un çalışma arkadaşlarına haberi duyurduğu anlar ise sosyal medyada gündem oldu. Adaylığına ilişkin ilk açıklamasını yapan Murat Kurum, "16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız. İstanbul'un karmaşasını, düzensizliğini, insanlarımız deprem riski kaygısını ortadan kaldırmak için tüm ekibimizle sokak sokak, mahalle mahalle çalışacağız" dedi.

Seçim şarkısı belli oldu

Yerel seçimlere kısa bir süre kala adaylarını netleştirmeye başlayan AKP, yeni seçim şarkısını da kamuoyuyla paylaştı. Ünlü sanatçı Azer Bülbül'ün sevilen eseri "Çoğu Bitti Azı Kaldı" şarkısı yeniden yorumlandı.

Tevfik Göksu'dan manidar paylaşım

İBB adaylığı için adı geçen Tevfik Göksu'dan manidar bir sosyal medya paylaşımı geldi. Göksu, AKP'nin İstanbul için belirlediği seçim şarkısını paylaşarak, "Çoğu gitti azı kaldı. Gerçek belediyeciliğe tekrar kavuşmana az kaldı" ifadelerini kullandı.