Çamaşır suyundan 5 kat daha etkili! Derz aralarını temizliyor ve fayanslar parlıyor

Çamaşır suyundan 5 kat daha etkili! Derz aralarını temizliyor ve fayanslar parlıyor
Derz aralarını temizlemenin en etkili yolu

Fayans aralarını temizlerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

Öncelikle, kullanacağınız temizlik ürününün fayanslara zarar vermemesi önemlidir. Ayrıca, doğru temizlik yöntemleri ve araçları kullanarak derz aralarını derinlemesine temizlemek önemlidir.

Bu sayede, hem hijyenik bir ortam sağlanır hem de fayansların ömrü uzatılır.

Derz aralarını temizlerken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da doğru temizlik ürününü seçmektir. Çünkü bazı temizlik ürünleri fayanslara zarar verebilir veya derz aralarında kalıntı bırakabilir. Bu nedenle, doğru ürünü seçmek ve doğru uygulama yöntemlerini bilmek önemlidir.

TÜM KİRİ VE KUMU ÇÖZÜYOR


Temizlik uzmanı, derzleri temizlemek için karbonat ve su kullanarak ev yapımı bir macunun nasıl yapıldığını paylaştı.

hq720.jpg

"Soda bikarbonatı, ılımlı bir alkali formu gibi davranır. soda bikarbonatı su ile karıştırıldığında küf, kum ve kiri çözmek için çalışacaktır. Soda bikarbonatına az miktarda su eklediğinizde toksik olmayan bir macun oluşturacak ve daha sonra bir diş fırçası gibi harçlara uygulanabilecektir."

BU KARIŞIMI BİRÇOK ALANDA KULLANABİLİRSİNİZ


Soda bikarbonatın nazik aşındırıcı dokusu, moleküllerin parçalanmasına yardımcı olur ve kokuları nötralize edebilir. Beyaz sirke ile karıştırıldığında, kabartma tozu daha da iyi bir temizleme solüsyonu olmak için reaksiyona girer. Beyaz sirke asetik asit içerir, bu nedenle kabartma tozu (sodyum bikarbonat) ile karıştırıldığında çözelti köpürür ve karbondioksit gazı üretir.

Çözelti karıştırıldığında mutfak giderlerini, tuvaletleri, halı lekelerini temizlemek ve yağı çıkarmak için kullanılabilir. - Kaynak: Mynet.com -

İlgili Haberler