Etin lokum gibi pişmesini sağlamak için denemeniz gereken küçük aşçılık sırrı...

Etin lokum gibi pişmesini sağlamak için denemeniz gereken küçük aşçılık sırrı...
Lokum gibi et pişirmek için bilmeniz gereken püf noktalar

Bu küçük aşçılık sırrını deneyerek, et yemeklerinizde lokum gibi yumuşak ve lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.

Etin mükemmel bir kıvamda pişmesi her aşçının hedefidir. Lokum gibi yumuşak ve lezzetli bir et yemeği hazırlamak için ise bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekmektedir. İşte size etin lokum gibi pişmesini sağlamak için denemeniz gereken küçük aşçılık sırrı:

Kırmızı et pişirirken etin ziyan olmasını kimse istemez. Bu yüzden lokum gibi et pişirmek isteyenler usta aşçıların uyguladığı yöntemleri uygularlar.

Et pişirirken bilmeniz gereken bazı küçük sırlar var.

maxresdefault.jpg

ET ODA SICAKLIĞINDA OLMALI

Buzdolabından çıkardığınız etin lezzetli olması için pişirilmeden önce mutlaka oda sıcaklığında olması gerekir. Dondurulmuş yada buzdolabında çok fazla beklemiş et lezzetsiz olacaktır. Oda sıcaklığındaki et her zaman daha lezzetli olur ve çok daha kolay pişer.

TAVA ÇOK ÖNEMLİ

Eti pişireceğiniz tavanın yapısı da çok önemlidir. Tava mutlaka ama mutlaka düzgün olmalı. Çizik olmamalı.

Mümkünse tavayı önceden ısıtın. Etleri tavaya eklediğinizde ise daha lezzetli olması için biraz tereyağı ekleyin. Tereyağı etin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Eti kavururken normal su yerine maden suyu eklemelisiniz. Maden suyu etin daha yumuşacık olmasını sağlamakla kalmıyor aynı zamanda da daha da iyi pişmesini sağlıyor.

Et yeterince kavrulduktan sonra baharatları ve tuzu eklemeden önce üzerinde biraz limon suyu ve zeytinyağı da gezdirin. Bu yöntem etinizin kuru olmasını önleyecek aynı zamanda çok farklı bir aroma katacaktır.

SERVİS ÖNERİSİNE DİKKAT EDİN

Pişirme işlemi bittikten sonra etinizi dinlendirmeyi unutmayın. Et, pişirme işleminden hemen sonra dilimlenmemeli ve servis edilmemelidir. Yaklaşık 5-10 dakika dinlendirdiğiniz et, suyunu geri çekerek daha lezzetli ve sulu bir kıvam alacaktır.

İlgili Haberler