Bitkinin çok daha hızlı büyümesi için neler gerekli? Bitkiyi çok hızlı büyüten o yöntem...

Bitkinin çok daha hızlı büyümesi için neler gerekli? Bitkiyi çok hızlı büyüten o yöntem...
Bitkinin çok daha hızlı büyümesini sağlayan yöntemler

Bitkilerinizin sağlıklı ve hızlı büyümesini istiyorsanız, onlara uygun ortamı sağlamanız ve bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Şimdi sizlerle bitkilerinizin büyümesini hızlandırmak için uygulayabileceğiniz bazı yöntemleri sizlerle paylaşacağız.

BİTKİLERİN HIZLI BÜYÜMESİ İÇİN MUCİZEVİ YÖNTEM!

Kahve Telvesi: Bahçenin gübrelenmesini sağlayan kahve, toprağın besin içeriğini artırıp, toprağın asitliğini azaltacaktır. Toprak iyileşmesine ve toprakta su tutulmasına yardımcı olan kahve telvesi ayrıca nitrojen, fosfor, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi temel elementleri içererek bitkinin güçlü bir şekilde büyümesini sağlar.

KAHVE TELVESİ ÇİÇEKLERE NASIL VERİLİR?

İlk dikkat etmeniz gereken şey kaliteli ve taze çekilmiş bir kahve ile başlamak. Bu size besin ve lezzet açısından daha sağlıklı sonuçlar verecektir.

maxresdefault-001.jpg

Eğer espresso gibi öğütülmüş kahve kullanıyorsanız, kahve yapısı daha ince ve konsantre olduğu için, kahvenin miktarını iki katına çıkarabilirsiniz.

İçtiğiniz kahvenizin telvesini kaynar suyla karıştırıp en az bir saat boyunca demlenmesini beklemeniz gerek. Telveyi ara ara karıştırarak tamamen demini aldığından emin olun.

Soğuyan sıcak sulu telveyi süzün ve bahçenizde ya da saksınızda gübrelemek için kullanın.

Kahve telvesini toprağa direkt olarak karıştırın veya toprağın yüzeyine serpin.

Eğer isterseniz başka bir seçenek olarak; bir miktar galon suya birkaç yemek kaşığı kahve telvesi ekleyip tüm gece boyu demlenmeye bırakarak da kahve çözeltisi oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu solüsyon daha sonra bitkilerin tabanına dökülebilir veya normal sulama rutininizde eklenebilir.

Kahve telvesinin içerisinden yer alan yararlı besin kaynaklarının bitki köklerine iyice ulaşması için gübrelemeden sonra sulamayı aksatmayın.

Her bitki türü farklıdır ve farklı gereksinimlere sahiptir. Bu nedenle, bitkilerinizin türüne özel bilgileri öğrenmeniz ve bu bilgilere göre bakım yapmanız önemlidir.

Bitkilerinizin hızlı ve sağlıklı büyümesi için bu ipuçlarını uygulayarak onlara en iyi ortamı sağlayabilirsiniz.

Ek olarak, bitkilerinizle sevgi dolu bir şekilde ilgilenmeniz de onların daha mutlu ve sağlıklı büyümelerine katkıda bulunacaktır.

Kaynak: HABER7.COM, YOUTUBE.COM

İlgili Haberler