Çamaşırlarınızı kar beyaz yapacak 3 malzemeli kolay deterjan karışımı

Çamaşırlarınızı kar beyaz yapacak 3 malzemeli kolay deterjan karışımı
Bu kolay deterjan karışımı sayesinde çamaşırlarınız hem temizlenecek hem de beyazlığını koruyacaktır.

Evde kendi deterjanınızı yapmak hem çevre dostu hem de bütçe dostu bir seçenektir. Bu yazımızda size çamaşırlarınızı kar beyaz yapacak, sadece 3 malzeme ile hazırlayabileceğiniz kolay deterjan karışımını anlatacağız.

Evde bulunan malzemelerle hazırlanan bu deterjan çevre dostu olduğu için doğaya da katkı sağlayacaktır. Deneyerek siz de bu pratik deterjan karışımını kullanabilir, hem çevrenize hem de bütçenize katkıda bulunabilirsiniz.

Beyaz çamaşırlarınızın kar gibi olmasını isteyenlerdenseniz, bu içerik tam size göre. Perdeler, beyaz gömlekler, tişörtler, ayakkabılar ve masa örtüleriniz artık gözlerinizi alacak kadar beyaz olacak.

Çamaşır yıkarken en zor şeylerden birisi de beyazların lekesini çıkarmaktır. En ufak bir leke bile yüksek ısıda yıkanmasına karşılık istenilen temizliği sağlayamayabilir. Tüm bu dertlerinizi bitirecek bir deterjan karışımını sizlerle buluşturuyoruz. Bunun yapmak için ise 3 malzemenizin olması yeterli. Hazırsak başlayalım:

ÇAMAŞIRLARINI BEMBEYAZ YAPACAK DETERJAN KARIŞIMI


Beyazlarınız için kullandığınız çamaşır deterjanı, tek başına etki etmiyorsa o zaman bazı küçük eklemeler yaparak işleri kolaylaştırabilirsiniz. Deterjanınızın içine bir paket çamaşır sodası ilave edin. Üzerine de yarım paket temizlik karbonatı eklediğinizde işler tamam. Tüm bu malzemeleri ekledikten sonra deterjanı iyice karıştırın.

hq720.jpg

Beyazlarınızı yıkayacağınızda bu karışımdan kullanın. Çamaşırlarınız makineden çıktıktan sonra gözlerinize inanamayacaksınız. Artık kir ve kötü görüntüye bu karışımla birlikte son verebilirsiniz.

Bazı kumaşlarda yıpratıcı etki yaratabileceği için çok ince kumaşlı beyazları bu karışımla yıkamanız tavsiye edilmez. Yıkama sırasında 40 derece yeterli olacaktır. Beyazlar haricindeki renklerde kullandığında ağartma yapabilir. O nedenle kıyafetlerinizin beyaz olduğundan emin olun.

Kaynak: haberciniz

İlgili Haberler