Keneleri evinizden uzak tutan 4 çiçek. Bahçenize ekmenizde fayda var

Keneleri evinizden uzak tutan 4 çiçek. Bahçenize ekmenizde fayda var
Kene sezonu açıldı. Peki keneleri uzak tutmaya yarayan doğal bir yol yok mu? Elbette var. İşte keneleri uzak tutan 4 çiçek

Bu çiçekleri bahçenize ekerek eviniz ve sevdiklerinizin kene gibi zararlı canlılardan korunmasına yardımcı olabilirsiniz.

Kene, özellikle sıcak havalarda ve nemli ortamlarda yaygın olarak görülen, insan ve hayvanlara zarar verebilen küçük bir parazittir. Kene ısırıkları ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir, bu nedenle ev ve bahçenizde bu zararlı canlıları uzak tutmanın yollarını aramanız önemlidir.

İşte size evinizden uzak tutan 4 etkili çiçek önerisi:

  • Pireotu: Bir metreye kadar büyüyebilen bu çok yıllık bitki, yeşil alanlara birkaç hoş sarı dokunuş katar. Aynı zamanda, kenelere karşı gerçek bir kovucu görevi gören nahoş bir koku ve tat yayar. Keneler pireotuna yaklaştıklarında hemen uzaklaşırlar. Etkili ve kesin çözüm.

  • Lavanta: Güzel kokusuyla bilinir. Güney Fransa havası hissi verse de, içerdiği linalool ve linalil asetat gibi uçucu yağlar, kenelerin sinir sistemine saldırır ve onları uzaklaştırır.
  • Limon Otu: Doğu'nun kokuları keneleri kaçırmada oldukça etkilidir. Limon otu verbena, tıpkı birçok böcek gibi kenelerin hoşlanmadığı bir koku yayar ve saksıda ya da toprakta yetiştirilebilir.

  • Biberiye: Hem yemeklerimize lezzet katar hem de keneleri uzak tutar. İçerdiği uçucu yağlar kenelerin duyu organlarını tahriş eder ve onları rahatsız ederek kaçmaya zorlar.

Çeşitli faydalar taşımaları ve güzel kokularının yanı sıra, bazı aromaterapi uçucu yağlar doğal kene kovucular olarak da bilinirler. Keneler limon, portakal, tarçın, lavanta, nane, gül, sardunya kokusundan nefret ederler, bu yüzden bu kokuları barındıran herhangi bir şeye tutunmaktan kaçınırlar. Limon, portakal, lavanta, nane, gül ve sardunya kokularını cildinizin açıkta kalan yerlerine sürebilirsiniz. Cildiniz kuru ve hassas ise badem yağı ile karıştırabilirsiniz.

Kaynak: Medyabar, Habertürk, Gazete Pencere

İlgili Haberler