VİRÜSÜN MUTASYONA UĞRADIĞINI GÖREMEYENLER

VİRÜSÜN MUTASYONA UĞRADIĞINI GÖREMEYENLER
Bu virüsün hayatımızı değiştireceğini, eski alışkanlıklarımıza uzun bir süre dönemeyeceğinizi çok iyi biliyoruz artık.Bilenler, sabah akşam bilmeyenlere anlatıyor.Anlamayanlar tahtaya yazılıyor, güvenlik kuvvetleri ceza...

Bu virüsün hayatımızı değiştireceğini, eski alışkanlıklarımıza uzun bir süre dönemeyeceğinizi çok iyi biliyoruz artık.


Bilenler, sabah akşam bilmeyenlere anlatıyor.
Anlamayanlar tahtaya yazılıyor, güvenlik kuvvetleri ceza yazıyor.
İnsanın insanı, insanlığı, çocukları, gençleri, yaşlıları korumak için gösterdiği gayrete kör olanlar direniyor. Bilinçli direniş olsa anlayacağım da… Direnişçilerin, virüsten hepimizi kurtaracak muskayı anlatırken maske takması pek hoşuma gidiyor.


MUSKACILARA KARŞI FULAR ÇETESİ VE SURVİVORCULAR
Maskeyi kafasına geçirenler var, orijinal adamlar. Niyetleri önce beyni muhafaza etmek. Boyun bağı yapanlar var bir taş ile iki kuş; boyunlarındaki sarkmaları gizliyorlar, fular çetesi bu. Yıllarca fular kullanmamışlar ama Hıncal Uluç’tan daha iyiler hakkını yemeyelim.
Koluna takanlar var, bunlar birer Survivor. Bu değerli arkadaşlar konuyu hiç anlamamış.
Bir de takmayanlar.
Asıl güzel adam, onlar…
Bakıyorsun bir hükümete meydan okuma var suratlarda. “Koca devlet bir maskeyi bize dağıtamadı” bakışı. Yetmedi sen pis pis bakmaya devam edersen “Bize bir şey olmaz kardeşim, sen kendinden kork” havası.
Evlerde saklanarak, sosyal mesafeyi koruyarak, temizliğe dikkat ederek virüsten saklanıyoruz.
“BATININ BİR OYUNU BU”
Velakin yukarıda bahsi geçen kitle hem bizimle hem bilimle hem de kendi aklıyla dalga geçiyor. Höyküre höyküre, “Abi rakamları saklıyorlar, çok hasta var, ölenleri farklı yazıyorlar” diyen de var, “Batının bir oyunu bu abi bari sen gelme” diyen de.
Akıl sağlığı açısından hepsinden kaçmak lazım.
Maskesizlerden sonra sosyal medyada ve maalesef özgür basın ekranlarında adlarının önüne profesör, doçent, sosyal medya uzmanı olanlardan ama en önemlisi siyasal araştırmacı, düşünce kuruluşu bilmem neyi diyenlerden de canını kurtaracaksın.
Görülüyor ki, hödüklük bu sıfatlarla kısa bir süre gizlenebiliyor. Ama kısa bir süre. Takibe devam edince, mesele deve sidiğine de geliyor, İsrail’in oyununa da büyük resme de döviz lobisine de… “Virüs İsmet Paşa’dan kalma” diyeni bekliyorum, reyimi ona kullanacağım. “Bu virüs ile Türkiye’yi bölmek istiyorlar” diyen de çıktı, “HDP’lilerin yayına alınmaması onların sağlığı için” diyen de. Hastanede hastasına şifa olamamış ama ekranlarda insanlığı kurtarabilecek bu sayıda hekimimiz olduğunu bilmiyordum.
Bu vesile virüsün değişime tıbbi deyimle mutasyona uğramasına da değineyim.
Kimse kızmasın.


KEL ŞİMŞİR TARAK ARIYOR AKILLI DELİYİ DÖVÜYOR
Virüsün mutasyona uğradığı ciddi bilimsel veri. Daha önce insanlığa musallat olmuş diğer virüsler gibi. Tartışmaya gerek yok. Buna Perinçek karşı çıkar, o da gündeme gelme imkanı kalmamış ise.
Virüsün mutasyona uğradığı en çok memleketimizde belli oluyor.
Kel şimşir tarak arıyor, akıllı deliyi dövüyor. Virüstendir diye düşünüyorum. Mutasyon ilk evvel bizim memlekette kendini gösterdi, ileri memleketlere sonra sirayet etti.
Misal virüse karşı alınan önlemler arasında kıdem tazminatlarına çökmek, banka yönetimine dünya finans çevrelerini ters köşeye yatıracak grekoromenci arkadaşı yerleştirmek, uçuş yasakken biletlerde KDV’yi yüzde 1’e indirmek, camileri kapatıp Ayasofya’yı ibadete açmak hep bundan.


VİRÜSÜN BİZDEKİ TESİRİ ÇOK BAŞKA
Daha bunu anlamayan memleketler, vatandaşın hesabına para yatırırken, devletin bize İBAN numarası verip para istemesinden belliydi. Çin’deki virüs ile bizdeki aynı değil. Virüs az yol kat etmiyor.
Biz daha bunu anlatamıyoruz, sen gel “Maske tak, takmazsan hepimizi hastanelik edeceksin” de dur.
En iyisi maskeni tak arkadaş. İnsanı seviyorsan, insanlığı seviyorsan kurallara uy. Büyük resmi sonra çözersin.