YIKTIN PERDEYİ EYLEDİN VİRAN…

Ne bekliyorduk ki Trabzonspor’dan? Türkiye Kupası haricinde, mücadele ettiği tüm kulvarlara veda etmiş, hedefi kalmamış bir takım artık Trabzonspor… Hedef yok, heyecan yok, beklenti yok… Beklentim; bu kadar yokun arasında, Trabzonspor’un forması için sahaya çıkmasıydı. En azından, sezonun geri kalan kısmı için futbolun doğrularını yapmasıydı. Kötü sonuçları unutturmak için sahaya çıkmasıydı. O ruh da kalmamış futbolcularda…
Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir aslında. 38 senelik şampiyonluk hasretini geçen sezon dindiren Trabzonspor, sezon başından bu yana inişli çıkışlı bir grafik çiziyor. Deplasmanlarda hiç yok örneğin. Evinde oynadığı maçlarda ise, zorlansa da kaybetmiyordu. Ta ki; bu maça kadar… Trabzonspor kendi evinde, en son 8 Mart 2021’de Alanyaspor’a 3-1 mağlup olmuştu. Yaklaşık 2 yıl boyunca evinde maç kaybetmiyordu. Bu rekor da sona erdi.
Yanlışlar silsilesi, yanlış transfer politikası ile başladı aslında… Geçen sezon kazanılan şampiyonluğun mimarlarından, Nwakaeme ile yollar ayrıldı. Yerine alınan Trezequet’den istenilen performans alınamadı. Diğer kanat oyuncusu Visca’dan da sakatlıklar yüzünden yararlanılamadı. Gbamin, Larsen, Bardi gibi yetenekleri tartışılacak oyuncular kadroya katıldı. Bakasetas, Siopis, Hamsik geçen sezon dinamo gibi iken, bu sezon vasatı aşamadı. Kadro derinliği oluşturamadı. Uğurcan, inişli- çıkışlı performansına rağmen arkasında iyi bir yedek kaleci olmadığı için sahada yer aldı. Ödül ceza sistemi, en başta teknik direktör Abdullah Avcı’ya uygulanmadı. Şampiyonlar Ligi ön eleme turunu geçemeyen hocanın sözleşmesi uzatıldı.
Trabzonspor yönetimi de bu başarısızlığın mimarlarından. Takıma ödemeler zamanında yapılmadı. Trabzon medyasından sızan kulis bilgilerine göre Asbaşkan Ertuğrul Doğan, Başkan Ağaoğlu ile uyumlu(!) çalışmadı. Asbaşkan Doğan, başarısızlığına rağmen, Abdullah Avcı’nın hamiliğini yaptı. Yaşanan gelişmeler sonrası Trabzonspor, olağanüstü kongre kararı aldı. Sızan kulis bilgilerine göre, Ertuğrul Doğan başkanlığa aday olacakmış. İlginç… Takımın bu halde olmasının sorumlularından birisi de kendisi hâlbuki…
Maça gelince… Trabzonspor maça hızlı başlasa da, Abdülkadir Ömür ile direklere takıldı. Trezequet’in sakatlanıp çıkmasının ardından kanatları hiç kullanamadı. Oyun, Ümraniyespor’un istediği gibi oynandı. Lig sonuncusu Ümraniyespor, oyunu kendi ceza sahası önünde kabul etti, kontra atakla bir gol buldu ardından Trabzonspor’un ceza alanı içinde korner sonrası karambolde ikinci golü de bulup iyice kapandı. Eğer gücü olsa, Trabzonspor’a kendi evinde tarihi bir mağlubiyet yaşatırdı. Trabzonspor, oyunu hiç açamadı. İlk yarıda biraz oynarmış gibi göründü sadece. Bu mağlubiyet kaçınılmazdı.
Bu sezon artık Trabzonspor için bitti. Tek hedef Türkiye Kupası olmalı. Onun haricinde, önümüzdeki sezonun planlaması şimdiden yapılmalı. Kalacaklar, gidecekler belli olmalı. 38 yıl sonra şampiyon olan ve hemen ardındaki sezonda, takımı bu hale getiren kim varsa, yollar ayrılmalı. Perdeyi yıkıp, viran eyleyenlerden hesap sorulmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Temel Arşivi

Cemre

26 Şubat 2024 Pazartesi 07:00