10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
19 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Kılıçdaroğlu ile görüşen Ümit Özdağ: Kısa zaman içerisinde görüşlerimizi paylaşacağızMillet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel...

19 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Kılıçdaroğlu ile görüşen Ümit Özdağ: Kısa zaman içerisinde görüşlerimizi paylaşacağız

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile partinin genel merkezinde bir araya geldi. Ümit Özdağ "Bazı sorularımız vardı, onları sorduk, ayrıntılı cevaplar aldık ve aldığımız cevaplar çerçevesinde biz de yetkili kurullarımızla değerlendirmeler yapacağız. ATA İttifakı’nı oluşturan diğer siyasi partilerin genel başkanlarıyla ve Sayın Sinan Oğan’la yine değerlendirme yapacağız. Kısa süre içerisinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız” açıklamasını yaptı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Trump, Erdoğan’a gönderdiği “aptal olma” yazılı mektubu Trump Tower’da çerçeveletip sergiledi

Fatih Tonguç isimli Twitter hesabı üzerinden yapılan bir paylaşıma göre eski ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın 2019 yılında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı “Ekonominizi mahvederim, aptal olma” gibi cümleler içeren mektubu Manhattan’daki Trump Tower’ın barında sergilediği ifade edildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

AKP sözcüsünden İmamoğlu’na: Seçim geçsin özel olarak ilgileneceğiz

AKP’nin  İBB Grup Sözcüsü sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile seçim sonrasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na gözdağı verdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Kulis: Özdağ’dan Kılıçdaroğlu’na 4 soru…

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında 28 Mayıs seçimlerinin ikinci turu için yapılan görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Kılıçdaroğlu ile Özdağ’ın gülerek objektiflerin karşısına geçmesi iki heyet arasındaki görüşmenin “olumlu geçtiği” değerlendirmelerine neden oldu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Erdoğan’dan Sinan Oğan açıklaması: İsteklerine boyun eğmeyeceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CNN International’dan Becky Anderson’a konuştu. Erdoğan “Önümüzdeki pazar yapılacak seçimlerde de ben inanıyorum ki halkım güçlü Türk demokrasisini gösterecek ki yüzde 90’a varan güçlü seçmen katılımı oldu. Bu çok önemli bir katılım. Dünyada pek benzeri yok. Bu seçimlerden de temennim odur ki inşallah milletim bizi yanıltmayacak” dedi. Erdoğan, Sinan Oğan’ın 2. tur isteklerinin sorulması üzerine Oğan’ın isteklerine boyun eğmeyeceğini söyleyerek “Ben bu şekilde pazarlık yapmayı seven bir insan değilim” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Kılıçdaroğlu’ndan yeni video: Vatanını seven sandığa gelsin!

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Vatanını seven sandığa gelsin” notuyla yeni videolu paylaşımda bulundu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Hablemitoğlu davasında tutuklu sanık kalmadı!

Akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun Ankara’da 18 Aralık 2002’de evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili 10 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 6’sı sanık da mevcut delil durumunun sanıklar lehine değişmesi ihtimali nedeniyle tahliye edildi. Böylece dosyada tutuklu sanık kalmadı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Tüccarlar isyanda: Kendi hesabımızdaki paraları çekemiyoruz!

Reel sektörde finansmana erişimde çok ciddi sorunlar yaşandığını söyleyen İstanbul Tüccarlar Kulübü Başkanı İlker Önel, “Bırakın TL veya döviz kredi çekmeyi kendi dövizimize bile ulaşamıyoruz. Bankalar günlük 5 bin dolarlık sınır getirdiler. Kendi hesaplarımızdaki paramızı çekemiyoruz, ödemelerimizi yapamıyoruz” açıklaması yaptı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

O video neden yayımlandı: Hizbullah'ın hedefinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş mı var?

Sakaryaspor taraftarları Bolu’da bir dinlenme tesisinde karşılaştığı HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na sloganlar atarak tepki göstermiş, Yapıcıoğlu tepkiler sonrası aracına binerek olay yerinden ayrılmıştı. O anların görüntüleri sosyal medyada yayımlanan bir videoda kullanıldı. Söz konusu videoda cihat çağrısı yapıldı. Videonun devamında ise Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın yer alması akıllara “Hizbullah’ın hedefinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş mı var?” sorusunu getirdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Esad 12 yıl aradan sonra Arap Ligi Zirvesi’nde

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 12 yıl aradan sonra Arap Ligi Zirvesi’ne katılmak üzere dün akşam Suudi Arabistan’ın Cidde kentine geldi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.