10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
26 Ekim 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Aydın’da KYK yurdunda asansöre sıkıştığı iddia edilen öğrenci hayatını kaybetti, yurt müdürü görevden alındı; ihmal mi kaza mı? Aydın’da, KYK...

26 Ekim 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Aydın’da KYK yurdunda asansöre sıkıştığı iddia edilen öğrenci hayatını kaybetti, yurt müdürü görevden alındı; ihmal mi kaza mı?

Aydın’da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arıza yapan asansörden çıkmaya çalıştığı iddia edilen bir öğrenci hayatını kaybetti. Olaydan sonra çok sayıda öğrenci yönetimi protesto etti. Bakanlık, yurt müdürünün görevden alındığını açıkladı ve “İncelemeler neticesinde varsa ihmali tespit edilen sorumlular hakkında gereği yapılacaktır” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Merkez Bankası’ndan 500 baz puanlık faiz artışı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Buna göre faiz 500 baz puan artışla yüzde 35’e yükseldi.

Haberin tamamı için tıklayın

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında çok kritik bir emniyet müdürü açığa alındı

Gazeteci Alican Uludağ, suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında açığa alınan Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan ve toplumsal olaylarda eylemcilere şiddet uygulamasıyla sık sık gündeme gelen Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Mukadder Kardiyen ile ilgili geçmişte gündeme gelen bir bilgiyi hatırlattı.

Haberin tamamı için tıklayın

Ekrem İmamoğlu Kılıçdaroğlu görüşmesiyle ilgili: Daha sonra açıklama yapacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara’da bir görüşme yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu İstanbul’a geldi. Basın mensuplarının görüşme ile ilgili sorusu üzerine İmamoğlu, “Daha sonra açıklama yapacağız” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Erdoğan: Nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil, çok daha fazla nüfusa ihtiyacımız var

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Boşanma oranları hızla artıyor. Boşuna 3 çocuk demiyoruz. Çünkü bu toplumun özellikle ihtiyacı var. Detayına burada şu an giremem. Ama nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil. Çok daha fazla nüfusa ihtiyacımız var" dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Devlet yurdunda asansör skandalı; emniyet devresi iptal edildi iddiası

Aydın Efeler Işıklı KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda bir öğrencinin hayatının kaybettiği asansör faciasıyla ilgili bakımdan sorumlu Irmak Asansör’ün, sık sık arıza çıktığı gerekçesiyle yurt asansöründeki emniyet devresini iptal ettiği iddia edildi.

Haberin tamamı için tıklayın

AYM’nin Atalay kararı mahkemeye gönderildi

AYM’nin kısa kararı ortaya çıktı, karara göre Can Atalay’a 50 bin lira tazminat da ödenecek.

Haberin tamamı için tıklayın

Akşener’den Erdoğan’ın Hamas çıkışına yanıt: Taraf olma söz konusu

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur” ifadesine ilişkin soruya yanıt verdi. Akşener, söz konusu açıklamaya kadar hükümetin devlet adına durduğu yeri doğru bulduklarını hatırlattı. Akşener, “Bugün taraf olma söz konusu” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Babacan’dan Kılıçdaroğlu’nun DEVA’lı isimlerle görüşmesiyle ilgili ilk açıklama: Üzüldük ve şaşırdık!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Meclis’te yaptığı konuşmada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partisi ilçe başkanlarıyla yaptığı görüşmeye ilişkin ilk kez konuştu. Görüşmeden haberi olmadığını dile getiren Babacan, “Üzüldük ve şaşırdık” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Dilan Polat ve Engin Polat çiftine ait firmalara polis baskını

Kara para aklama ve suç örgütü kurmakla suçlanan Dilan Polat ve Engin Polat’a ait 15 firmaya maliye polisleri tarafından baskın yapıldı. Baskın kapsamında polisler firmalarda arama yapıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kararı ile şirketlerdeki dijital materyallere de el koyuldu.

Haberin tamamı için tıklayın