10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
29 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Kulis: Mehmet Şimşek kararını verdi, ekonominin başına geçiyorCumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun tamamlanması ve Recep Tayyip Erdoğan’ın yarıştan...

29 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Kulis: Mehmet Şimşek kararını verdi, ekonominin başına geçiyor

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun tamamlanması ve Recep Tayyip Erdoğan’ın yarıştan galibiyetle çıkmasının ardından gözler kabineye çevrildi. Bir süredir iktidarın görüşmeler yaptığı Mehmet Şimşek’in yeni kabinede yer alıp almayacağı en merak edilen konu oldu.

Gazete Pencere‘nin edindiği bilgiye göre eski bakanlardan Mehmet Şimşek, yakın çevresine yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti ve “Türkiye’nin ihtiyacı varsa kaçmak olmaz” dedi.

Son anda bir değişiklik olmazsa Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilmesi bekleniyor. Şimşek’in ayrıca Ekonomiden Sorumlu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı da ifade ediliyor.

Haberin tamamı için tıklayın

Dolar/TL'de rekor

Dolar, TL karşısında yüzde 1,52’lik değer kazancıyla 20,41 liraya yükseldi. Dolar böylece tarihi zirvesini yeniledi.

Haberin tamamı için tıklayın

CUMHURBASKANI ERDOGAN TOBB GENEL KURULU'NA KATILDI. FOTO-ANKARA-DHA

Erdoğan’dan “vize” mesajı: Yoluna koyacağız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nda konuştu. Kendisinin “hesap uzmanı değil, ekonomist olduğu” görüşünü dile getiren Erdoğan, Türkiye vatandaşlarının Avrupa ülkelerinden vize alamaması konusunda “Son dönemde adeta bir şantaj olarak kullanılan bu vize sorununu en kısa sürede inşallah yoluna koyacağız” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Facebook’ta Kemal Kılıçdaroğlu karşıtı kampanyanın nasıl yürütüldüğü ortaya çıktı!

Pazarlama stratejisti Burak Su, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 28 seçimleri neden kaybettiğine dair Facebook reklamları üzerinden bir analiz yaptı.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın Facebook reklam verilerini inceleyen Burak Su, son 90 günün verilerini sosyal medya platformu Twitter’dan anlattı. Burak Su, Facebook kullanıcılarının Kemal Kılıçdaroğlu’nun tercih etmemesi için hangi propagandaların yapıldığını ortaya çıkardı.

Burak Su, “Kılıçdaroğlu’nun neden ve nasıl kaybettiğini Facebook reklam verileri ile tane tane anlatmak için bu akışı yazıyorum. Buradaki ekran görüntüleri Facebook Reklam Kütüphanesi raporundan alındı. Son 90 günün reklam verenleri ve bütçeleri aşağıdaki gibi. İlk 5 reklam verenin 4’ü Cumhur İttifakı, 1 tanesi Kılıçdaroğlu. İlk 4 reklam harcaması toplamı yaklaşık 14 Milyon TL. Kılıçdaroğlu 2.1 Milyon TL” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

CHP’de değişimin ayak sesleri

Seçim akşamı Merkez Yürütme Kurulu’nun tamamının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “elini rahatlatmak için” istifasını sunduğu biliniyor. Ancak Kılıçdaroğlu, “şimdilik gerek yok” diyerek ilk anda bunu beklemeye almıştı.

Edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’nun kendisinin belirleyeceği isimleri görevden almayı düşündüğü için ilk akşam sunulan istifalara böyle bir karşılık verdiği öğrenildi.

Haberin tamamı için tıklayın

Üsküdar’da kaçak kafenin yıkımı esnasında İBB İmar Müdürü darp edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar sahilindeki kaçak kafelerin yıkımını sürdürüyor. Bugün gerçekleştirilen yıkımda arbede çıktı. İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten darp edildi.

Haberin tamamı için tıklayın

Mazbatalarını da aldılar ama hâlâ bakanlar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, mazbatalarını aldı. Ancak resmi sonuçların açıklanmasına rağmen bakanlar henüz bakanlık görevlerini bırakmadılar.

Mevcut anayasaya göre bir kişi aynı anda hem bakan hem de milletvekili olamıyor.

Haberin tamamı için tıklayın

CHP’li Akın: Doğal gazda sıfır fiyat uygulaması memur ve emekliye yapılacak zam oranını düşürecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın,  iktidarın 20 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında konutlarda ücretsiz yaptığı doğalgazı TÜİK’in enflasyon sepetine sıfır fiyat olarak yansıtmasının kamu çalışanları ve emeklilere 6 ay boyunca yapılacak ücret ödemesini negatif yönde etkileyeceğine işaret etti. CHP’li Akın, “Seçim doğalgazı kamu ve emekli maaşlarını düşürecek. Doğalgazda enflasyon hesaplamasında sıfır fiyat uygulamasının kabul edilmesi, memur ve emeklilere Haziran 2023’ten sonra altı ay boyunca ödenecek ücreti düşürecek” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin tamamı için tıklayın

TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 10 bin 362 lira, yoksulluk sınırı 33 bin 752 lira oldu

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Mayıs 2023’e ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.

Verilere göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarını kağpsayan açlık sınırı 10 bin 362 TL’ye, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı olan yoksulluk sınırı 33 bin 752 TL’ye yükseldi.

Haberin tamamı için tıklayın

RTÜK, kaldığı yerden devam ediyor: Muhalif kanallara seçim gecesi cezası yolda

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gazeteci Çiğdem Toker’in 28 Mayıs’ta FOX TV’deki kullandığı bazı ifadeler hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada Toker’in sözleri ve FOX TV yayınının tamamı hakkında raporlama sürecinde olunduğu, bunun ardından dosyanın karara bağlanacağı ifade edildi. Açıklamada ayrıca “izleyicilerden gelen yoğun şikâyet olduğu” iddiasıyla Halk TV, TELE 1, KRT, TV 5, Flash Haber ve Sözcü TV hakkında da inceleme yapıldığı ifade edildi.

Haberin tamamı için tıklayın