ORC'den son dakika İstanbul'un ilçeleri için anket: Üsküdar'da büyük değişim

ORC'den son dakika İstanbul'un ilçeleri için anket: Üsküdar'da büyük değişim
Yerel Seçimlere saatler kala ORC Araştırma şirketi, İstanbul'un Beşiktaş, Eyüpsultan, Pendik, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinde yerel seçime dair anket sonuçlarını açıkladı.Beşiktaş, Ümraniye, Üsküdar ve Eyüpsultan anketlerinin...
Yerel Seçimlere saatler kala ORC Araştırma şirketi, İstanbul'un Beşiktaş, Eyüpsultan, Pendik, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinde yerel seçime dair anket sonuçlarını açıkladı.

Beşiktaş, Ümraniye, Üsküdar ve Eyüpsultan anketlerinin 27-28 Mart'ta, Pendik anketinin ise 26-27 Mart tarihlerinde yapıldığı belirtildi.

Üsküdar’da değişim beklenirken diğer 4 ilçede AKP ve CHP’nin yerlerini koruduğu görülüyor.

İstanbul'un ilçelerinde hangi aday önde?

 

EYÜPSULTAN

PENDİK

ÜMRANİYE

Ümraniye ilçesinde AK Parti adayı İsmet Yıldırım'ın oy oranı yüzde 47,2, CHP adayı Aykut Erdoğdu'nun oy oranı yüzde 30,1, İYİ Parti adayı Serkan Yalçın'ın oy oranı yüzde 11,2, DEM Parti eş başkan adayları Edip Alpata ve Zülfiye Hazar'ın oy oranı yüzde 6,5 olarak ölçüldü.

ÜSKÜDAR

Ankete göre, 2004 yılından beri AK Parti'nin kazandığı Üsküdar Belediye Başkanlığı bu kez CHP kazanıyor. AK Parti'den önce 1994 yılında Refah Partisi, daha sonra partinin kapatılması nedeniyle 1999'da Fazilet Partisi'nden Yılmaz Bayat, Üsküdar Belediye Başkanı seçilmişti. Ankete katılanların yüzde 41,8'i CHP adayı Sinem Dedetaş'ı, yüzde 35,2'si iki dönemdir seçilen AK Parti adayı Hilmi Türkmen'i tercih edeceğini belirtti. İYİ Parti adayı Ertuç Ergüven yüzde 11,5'le üçüncü, Yeniden Refah Partisi adayı Turgut Sadıkoğlu yüzde 9,3'le dördüncü sırada yer aldı.