AKP’nin vaat torbası genişliyor

Hükümet, seçimlerde avantajlı çıkmak için art arda açıkladığı vaatlere yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Maliye Bakanlığı’nın şiddetle karşı çıktığı, borçların yeniden yapılandırılması yeniden gündeme geldi. Parti içerisinde ÖTV’nin kademeli olarak indirilmesi önerisi de değerlendiriliyor.

AKP’nin üst kurullarında dile getirilen, “Vermezsek, seçimleri alamayız” değerlendirilmesine uygun adımlar atılıyor. İktidarın bu kez devlete olan borçların yeniden yapılandırılmasını gündemine aldığı öğrenildi. Trafik cezaları, vergi borçları, prim borçları gibi birçok başlıkta yeni ödeme planı ve indirim tartışılıyor. Maliye Bakanlığı’nın bütçe dengeleri açısından itiraz ettiği konu, milletvekilleri tarafından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a taşındı. Tabandan gelen istekler üzerine parti içerisinde bu konuda taslak çalışma başlatıldı.

KADEMELİ İNDİRİM ÖNERİSİ
Partide yapılan toplantılarda tartışılan vergi indirimleri de Maliye Bakanlığı’na takıldı. Ancak toplantılarda, kademeli ÖTV indirimi önerisi ilgi çekti. Öneri, araçlarda ÖTV indirimi yapılması, bunun da kademeli uygulanmasını içeriyor. Buna göre, bir araç için 200 bin lira ÖTV alınıyorsa, 5 yıl içinde 100 bine düşürülecek. Her yıl düzenli olarak 20 bin lira düşecek şekilde ayarlanacak. Bu konu Cumhurbaşkanı’na sunulacak.

SEÇİM BEYANNAMESİ
AKP’de seçim beyannamesinin ana başlıkları da belirlendi. Bakanlıklardan önümüzdeki dönemde tamamlanması söz konusu olan yatırımların ve projelerin listesi istendi. Zaman zaman dile getirildiği gibi beyannamede, iş garantili mesleki eğitim, sağlık akademisi, enerji, ulaştırma, savunma yatırımları, yargı ve hukuk alanında atılacak adımlar olacak. Beyannamede, adalet, ekonomi, eğitim, sanayi, savunma, toplumsal konuların ön plana çıkacağı 6 başlık bulunacak.

ROMAN BULUŞMASI
Toplumun değişik kesimlerine mesaj vermek için toplantılar düzenlenmeye devam edilecek. Buna ilişkin bir adım da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gibi Roman buluşması olacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde "Yüzyılın Romanını Birlikte Yazıyoruz" temalı toplantı yapılacak. Roman müzik grupları yer alacak. Ünlü müzisyen Goran Bregovic davet edilecek. Romanlara yönelik yeni vaatler açıklanacak.

KAMPANYA HAZIRLIKLARI
Parti, üç ay içerisinde aktif kullanmak için şimdiden billboard kiralamaya başladı.

Özellikle üç büyük şehirde billboard’larda sorun olabileceği gerekçesiyle şimdiden sözleşmeler yapıldığı öğrenildi. Büyükşehir belediyeleri AKP’deyken, muhalefet partilerine kiraya verilmemişti.

Şimdi AKP, aynı durumla karşılaşmamak için erken kiralama yoluna gitti.

Partinin, sosyal medya ve televizyonlarda yayınlanmak üzere 8 ayrı reklam filmi hazırlattığı, partinin ‘doğruya doğru’ sloganını içeren bir seçim şarkısı yaptırdığı öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nuray Babacan Arşivi