AL DA GİT PEREIRA’YI…

Bir teknik direktörün kafası rahat değilse, ilk yenilgide gönderilme kaygısıyla önce kaybetmemeyi düşünüyorsa feraseti bağlanıyor. Dün Fenerbahçe Pereira’nın ürkek tercihleriyle Beşiktaş’ı elinden kaçırdı. Taraftar da faturayı Ali Koç’a kesip, kendisini istifaya davet etti. “Al da Pereira’yı çek git” dedi.

İki mağdurun maçı gibiydi görünen. Bir tarafta Sergen gibi bir ismi iki kupayı unutup göndermiş bir Beşiktaş. Diğer tarafta her hafta sahaya “kader maçı” için çıkarılan Pereira’nın yönetiminde Fenerbahçe…

“Hiç olmazsa Hocası var Fener’in” diye düşünenler vardı.

Ama şurası da bir gerçek, Beşiktaş ne zaman “mağdur” çıksa Fenerin karşısına, sahadan gülerek ayrılmayı bildi. Ya 2-3 oyuncusu eksilecek ya kalecisiz kalacak ya hocasız… Normal koşullarda kolayına baş edemiyor Fener’le. İllaki bir mağduriyet motivasyonu gerekiyor.

Bu sefer de yeterli motivasyonu sağlayacak mağduriyeti vardı Karakartalların. Bir yanda hocasızlık, bir yanda liderin çok gerisinde kalıp şampiyonluk umudunu dağların ardında bırakmış olmak.

Lakin Fenerbahçe’nin durumu da daha iyi değildi. Hala hocası vardı var olmasına ama gönlünü sarı laciverte düşürmüş kime sorsanız aynı cevabı alırdınız; “Olmasa daha iyiydi”.

Elbette yine ilk 11’i tartışmalıydı Pereira’nın…Özellikle Kahveci, Sosa, Mert Hakan kenarda dururken Zajc-Crespo merkezi pek çok kişi için C hatta D planıydı. Valencia ve Pelkas’ın kulübede olması da tartışmalıydı. Novak sol bek, Szalai kanatta çıktı sahaya. Bu tercih bile Hocanın korkusunu gösteriyordu.

Oyuna Beşiktaş daha iyi başladı. Fenerbahçe’nin planı uzun ve hızlı toplarla çıkmak, Beşiktaş’ın ise sette hücum etmekti.

İlk yarı her iki takımın da oyun planı tuttu. Top çıkarmakta zorlananan Fenerbahçede Ferdi ve Tisserand’ın yokluğunda sağ kanat işlemedi. İmdada penaltı yetişti ve Kaleci Ersin ters köşeye atlayınca Mesut ligdeki 6. Golünü attı.

25. Dakikada önce Fenerbahçe klasik defansif bireysel hata golünü yedi, beş dakika sonra Beşiktaş alışılmış biçimde orta sahada top kaybı yapınca Fenerbahçe ikinci golü buldu.

İkinci yarı Beşiktaş’ın istediğini verdi Pereira. Fenerbahçe kendi yarı sahasına çekilince Beşiktaş önce serbest vuruşlar buldu yararlanamadı ama Rıdvan’ın hızlı atağında golü yedi.

İrfancan ve MHK’yi almak için gol yemeyi beklemişti anlaşılan. Oyun planını değiştirmeden yaptığı oyuncu değişiklikleri istediğini vermedi Pererira’ya. FB tempo yükseltemedi, ilerde çoğalamadı.

Tek bir pozisyon yakalayamadan ikinci yarıyı tamamladı Fenerbahçe. Uzatmalarda Valencia’yı oyuna alması ise seyirciyi çıldırtmaya yetti. Artık Pereira’nın gidişi yetmiyor taraftara Ali Koç da istifaya davet ediliyor.

Tribünün muhalefet şerhi; İstikrarlı başarısız… / İbrahim CAN

Kulüp başkanımızı en iyi anlatan isim tamlaması. Bu takıntılı, bir kere başarısız olmuş hocayı tekrar getirerek başarısızlık istikrarını devam ettirdi Ali Koç. Bir süre umut verse de sonradan eski takıntılarına geri döndü ve geldiğimiz noktada Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışında esamesi okunmuyor. Daha ilk yarı bitmedi. Beşiktaş’ı yensek de bunlar değişmezdi. Fenerbahçe geçen hafta zaten lige havlu atmıştı. Kovulacağı net belli olan hocayla devam edilen her hafta böyle olacak. Tek başarısı kongre kazanmak olan Ali Koç ile bir sene daha tamamen başarısızlık..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi