Bir yıl da böyle bitti

Kazanabileceği iki maçı da kaybederek çeyrek finalde elendi Fenerbahçe. İki maçta da tercihleriyle büyük hatalar yaptı İsmail Kartal. İlk maç için sakatlık bahanesi vardı ama bu maçta yaptığı hatalı değişikliklerin hiçbir açıklaması yoktu.

Nihayet “ideal 11” sahadaydı. Bu kadro o kadar çok yazıldı, çizildi, dile getirildi ki, İsmail Kartal istese de tek bir isim bile değiştiremezdi. Adeta “Sihirli 11”di. İsmail Kartal, ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle dağıttı gitti sihirli on biri.

Heyecanlı başladı Fenerbahçeli oyuncular… İlerleyen dakikalarla önde baskıyı kurmayı ve pozisyonlar bulmayı başardılar. İrfan Can’ın golü de böyle geldi. Hızlı bir geçiş hücumunun nefis paslarını İrfan Can şık bir vuruşla tamamladı ve golü attı.

Keşke atmasaydı çünkü golden sonra her şey değişti. Fenerbahçe öndeki baskıyı düşürünce Olympiakos daha çok çıkmaya başladı. Fenerbahçe ise kanatlardan hızlı çıkışlarla pozisyon aradı. Yunan oyunculara pozisyon vermeyen Sarı Lacivertiler yakaladıkları birkaç pozisyonu değerlendiremedi.

İkinci yarı, orta sahayı güçlendirerek çıkan Olympiakos’un baskısıyla başladı. Geriden çıkışlarda sıkıntı yaşamaya başlayan Sarı Lacivertliler, Olympiakos’un bloklararası bağlantısını koparamayınca atak üstünlüğünü de kaybetti, pozisyon üretemedi.

Oyuncularını ileri çıkmaları konusunda sık sık uyaran ama başaramayan İsmail Kartal kritik değişiklikler yaptı ve “sihirli 11’i” bozdu. Önce Dzeko’yu çıkarıp Batshuayi’yi aldı. Giren tamam da neden Dzeko’yu çıkarırsın hoca? Çok aradı sonraki dakikalarda Dzeko’yu. Ardından İrfan Can’ı çıkarıp Cengiz’i, Fred”i çıkarıp Zajc’ı aldı. Fred, “why, why?” (neden) diye diye çıktı, ağlamaklıydı. Gerçekten neden çıktı Fred, yerine giren Zajc’dan kimin ne umudu vardı?.. Aylardır topa dokunamayan Cengiz oyuna neden girdi, neden? Birkaç kötü serbest vuruş ve korner atışı dışında ne yaptı? Uzatmanın ikinci devresine girerken de Syzmanski’yi çıkarıp Kruniç’i aldı İsmail Kartal, muhtemelen orta sahayı güçlendirmek istiyordu. Sonuçta Kartal yaptığı hiçbir değişiklikten beklediğini alamadı.

Maç uzatmaya kalmamalı, penaltılara hiç kalmamalıydı. Kaçan penaltılara söylenebilecek çok şey yok. Aynı köşeye atarak üç penaltı kaçırmak tuhaf görünse de penaltıdır kaçar. Livakoviç bile kurtaramadı diyelim.

Bu sene de böyle bitti. Lig şampiyonluğu liderlik kaptırıldığında gitmişti, Avrupa da böyle bitti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi