Az kaldı az…

İnsan söylemeye utanıyor ama iyi ki VAR’da bir yabancı hakem vardı. Portekizli Narciso, hakem Numanoğlu’nu iki kere çağırdı, bir penaltı verdirtti bir penaltı iptal ettirdi, ikisi de son derece doğruydu. İlkinde Osayi’ye yapılan çok açık net penaltıyı görmemişti Numanoğlu, ikincisinde ise İrfan Can’a yapılan müdahaleye penaltı vermişti. İkisinde de kararı değiştirtti VAR’ın müdahalesi.

İsmail Kartal, ilk 11’in orta sahasına İsmail, Kruniç, Fred’i koymuştu. Kadroyu görünce “keşke Olympiakos karşısına bu orta sahayla çıksaydık” diye düşünenler oldu ama daha ilk 15 dakikada bu orta sahanın da oyuna hakim olamadığı, dahası takımı ileri taşıyamadığı görüldü. Çünkü genel beklenti kart cezalısı Syzmanski’nin yerinde Fred’in on numara pozisyonunda oynamasıydı. Ancak İsmail stoperlerin arasına girerken Fred göbekte yer aldı, Kruniç ise on numara konumunda oynadı. İsmail Kartal kusura bakmasın ama Kruniç bu pozisyonda da olmadı. İlerde baskı yapamadı, dönen topları alamadı, geçiş hücumlarına katılamadı ve kanatlara destek veremedi. Dahası 30. dakikada Dzeko’nun nefis pasında kaleciyle bire bir kaldığı pozisyonda öyle bir kötü vuruş yaptı, öyle bir gol kaçırdı ki, “benim bu takımda yerim yok” der gibiydi.

Fenerbahçe, Djiku’nun eksikliğini de çok hissetti. Özellikle ilerde tamamlanamayan hücumlarda kaptırılan toplarla Karagümrük hızlı çıkarak pozisyonlar buldu. Nitekim ilk yarının uzatma dakikalarında İsmail Yüksek’in kaptırdığı top, arkasında Djiku olmadığı için pozisyona dönüştü ve gol geldi.

İkinci yarıya İsmail Kartal, takımı adeta on kişi oynatan Kruniç’i çıkarıp Batshuayi’yi alarak başlayınca oyunun dengeleri değişti. Fenerbahçe iki forvetle ilerde hareketlenince, Karagümrük çıkmakta zorlanmaya başladı. İlk yarıda Kruniç’in eksiklerini tamamlamak için fazlasıyla ileri giden İsmail Yüksek, daha defansif oynamaya başlayınca, orta sahanın hakimi, geçilmez kalesi oldu.

Dzeko ile 58’de gelen golün ardından oyunun moral üstünlüğü de Fenerbahçe’ye geçti. Özellikle İrfan Can-Osayi kanadı ofansif anlamda son derece etkiliydi. Ferdi ve Tadiç de onlardan geri kalmadı. Fenerbahçe Osayi’nin kazandırdığı Batshuayi’nin attığı penaltıyla maçı almayı bildi. Osayi, İrfan Can ve üç net pozisyon kurtaran Livakoviç maçın adamına aday isimler arasına girdi. Bir sezonda 20 gol atan yabancı oyuncular arasına katılan Edin Dzeko da maçın adamı adayıdır bence. Sadece attığı golle değil, 90 dakika oyuna katkısı ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi