CHP'li Akın'dan köprü ve otoyollara gelen zamma tepki: Emekliyi oyalayan iktidar, zammı ışık hızıyla yapıyor

CHP'li Akın'dan köprü ve otoyollara gelen zamma tepki: Emekliyi oyalayan iktidar, zammı ışık hızıyla yapıyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılında zam yapılmayacağını "müjde" olarak sunmasının ardından dün karayol ve köprülere zam yapılmasına yönelik olarak “İktidar;...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılında zam yapılmayacağını "müjde" olarak sunmasının ardından dün karayol ve köprülere zam yapılmasına yönelik olarak “İktidar; Cumhuriyetimizin 100. yılında milyonlarca emeklilerimize, vatandaşlarımıza zam üstüne zammı reva görüyor. Seçim öncesi ‘müjde’ diye duyurdukları yıl içinde zam yapılmayacağı sözünü bile tutmayan iktidar asıl zam fırtınasını yeni yılla birlikte başlatacak” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaptığı yazılı açıklamada, karayolları ve köprülere yapılan zamlara ilişkin değerlendirmede bulundu. 2023 yılı boyunca hiç zam yapılmayacağı sözü verilmesine karşın iktidarın vatandaşları yine "kandırdığına" işaret eden CHP’li Akın, şunları dile getirdi:

"AKP müjdesi yine zamma dönüştü"

“Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız 2023 yılı içerisinde seçimden önce vatandaşlara pek çok vaatte bulunan iktidar, seçimin ardından zam üstüne zammı vatandaşlarımıza reva görüyor. 2023 yılının başında köprü ve otoyollara yıl içinde hiç zam yapılmayacağını müjde olarak sunan iktidarın müjdesi yine zamlara neden oldu. 2023 yılı henüz bitmeden köprü ve otoyollara bugünden itibaren yüzde 50 ile yüzde 76 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.”

"Asıl zam furyası yılbaşından sonra yaşanacak"

CHP’li Akın, AK Parti iktidarının vatandaşları açık bir şekilde "kandırdığına" işaret ederek, şunları dile getirdi:

“AK Parti iktidarı ya farklı bir takvim kullanıyor ya da çok açık bir şekilde vatandaşlarımızı kandırıyor. Yıl bitmeden zam yapılmayacağı vaadine karşın zam yapılmasının gerekçesi AK Parti iktidarının ekonomide yarattığı derin krizin faturasını vatandaşa kesmeye devam etmesinden başka bir şey değil. Seçimden önce ekonomide toz pembe tablo algısıyla vatandaşlarımızı kandıran iktidar, asıl zam furyasına yeni yılla birlikte başlayacak.”

"Emekliyi oyalayan iktidar, zammı ışık hızıyla yapıyor"

Akın “AK Parti iktidarı; konu emeklilerimizin ücretlerine yapılacak zam olduğunda aylardır kafasını kuma gömerken; konu zam yapmak olduğunda adeta ışık hızıyla hareket ederek verdiği sözde müjdeyi bile umursamadan fahiş oranda zam yapmayı tercih ediyor” dedi.

Köprü ve otoyollara zam

Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün dün yaptığı açıklamasına göre otoyol ve köprü ücretlerine zam geldi. Müdürlük zam haberini ‘düzenleme’ olarak duyurdu.

Yapılan zamla birlikte 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden hafif ticari araçların geçişi 8.5 Türk Lirasından 15 liraya çıkartıldı.

Zamla birlikte Çanakkale Köprüsü 200 liradan 410 Türk Lirasına çıktı.

İstanbul-İzmir Otoyolu ücreti  420 TL, Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti tek yön 290 TL , İstanbul-Ankara TEM ücreti 84 TL oldu.

TIKLAYIN- Karayolları zammı ‘düzenleme’ diye duyurdu: 15 Temmuz ve FSM Köprüsü’nden geçiş 15 lira oldu

Erdoğan, "zam olmayacak" demişti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Ocak'ta X (eski Twitter) hesabından yaptığı açıklamada "2023 yılı boyunca otoyol ve köprü ücretlerinin artırılmaması kararını aldık. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun." ifadelerini kullanmıştı.