CRESPO VARSA OYNAR…

Crespo fark yaratıyor. Crespo’lu Fenerbahçe orta sahada top kapıyor, hücumda hızlı çoğalıyor ve ilerde etkili baskı yapabiliyor. Crespo sadece kendisi oynamakla kalmıyor, yanındaki ve önündakileri de oynatıyor. Üstelik Crespo kendisi de forvetler kadar pozisyona giriyor. Jesus’un artık bunu görmesi gerek.
Maç öncesi Fenerbahçe camiası gergindi. Bir yandan geçen hafta alınan mağlubiyetin hüznü ve öfkesi, öte yanda taraftarın forvet transferi beklentisi…Ali Koç’un “fırsat transferi kovalıyoruz” açıklaması beklentileri yükseltmiş ama karşılık bulamamıştı. Zevzek bazı kalemlerin yaptığı “Fenerbahçe Ronaldo ile görüşüyor” haberlerine bile inananlar vardı. Günlerdir yazılan Maksi Gomez’in Trabzon tarafından transfer edilmesi kadar son dakikada yapılan Batshuayi transferi de pek çok taraftar için hayal kırıklığı olmuştu. Oysa düzgün yönetilen bir iletişim sürecinde, Batshuayi pek çok taraftarı mutlu edebilirdi.
Taraftarı geren bir başka şey de TFF’ye yapılan silahlı saldırıydı. 4-5 Saat gibi mucizevi sürede failler yakalanınca tüm Sarı Lacivertlilerin aklına aynı soru geldi; “Güvenlik güçleri acaba aynı hızı ve beceriyi neden 2700 küsür gündür Fenerbahçe otobüsünü kurşunlayanları yakalamakta göstermiyor?”.
İşte böyle bir ortamda yine 6-7 farklı isimle çıktı sahaya Jesus…3-4-3 dizmişti takımı. Orta sahanın merkezinde Arao-Crespo ikilisi vardı. Bu kadar ısrarla kullandığına göre, Jesus bizim göremediğimiz bir şeyi görüyor Arao’da. Özel bir ilişkisi var Jesus ile Arao’nun, burası net. Arao bu maçta görevini yapan isimlerden biriydi ama bunun sebebi yanındaki ismin Crespo olmasıydı.
Crespo sadece kendisi müthiş oyanamakla kalmıyor, yanındakini de oynatıyor.
İlk kez birarada ve ilk onbirde oynayan King, Pedro ve Kahveci ileri üçlüsünün başarılı oyununda da Crespo’nun payı büyüktü. Crespo’nun katkısıyla orta saha ileri üçlüye yakın oynayıp destek verince Fenerbahçe önde baskı yapmayı başardı. Maç boyunca yirmiye yakın top kapan Crespo fark yaratıyor. Crespo oyundaysa Fenerbahçe orta sahada top kapıyor, hücumda hızlı çoğalıyor ve ilerde etkili baskı yapabiliyor. Jesus’un artık bunu görmesi gerek. Üstelik Crespo kendisi de forvetler kadar pozisyona giriyor.
İlk 11’de ilk kez yeralan bir diğer isim Alioski mücadeleci kimliğiyle Fenerbahçe’nin sol kanadının değişmez isimlerinden biri olacağının sinyalini veriyor.
Pedro ve King gibi iyi top tutan oyuncular ilerde olunca Fenerbahçe geriden uzun toplarla da pozisyon aradı. Jesus’un her maç 6-7 farklı isimle çıkması oyuncuları dinlendiriyor belki ama futbolcuların bir birini tanımasını ve tamamlamasını geciktiriyor. Mesela Ferdi ve İrfan Can geçen yıldan kalan ezberleriyle kısa paslarla rakip ceza sahasına kadar indiler. Ferdi de günün en başarılı isimlerindendi.
Kayserinin tek pozisyon yaratabildiği maçta aksayan oyuncu yoktu ama ileri ikilideki Pedro ve King öne çıkan isimlerdi. Pedro attığı şık golle “ben de varım” derken ceza sahasında buluştuğu her top pozisyon oldu. Her hafta formu yükselen Joshua King de topa hakimiyetiyle dikkat çekiyor. Ayağındaki topu almak Kayserililer için pek mümkün olmadı.
Şimdi merak konusu Perşembe günü oynanacak Dinamo Kiev maçında ileri üçlüde kimin yer alacağı, Crespo’nun ilk 11’de olup olmayacağı… İşi zor Jesus’un.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi