73 yaşındaki emekli: Bir çorbayı iki gün yiyoruz, ölsek kurtulsak bundan iyi

73 yaşındaki emekli: Bir çorbayı iki gün yiyoruz, ölsek kurtulsak bundan iyi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün, açıkladığı 5 bin liralık “ikramiyeye” emekliler tepki gösterdi. İkramiye değil, maaş zammı bekleyen emekliler, geçinemedikleri için çalışmak zorunda kaldıklarını...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün, açıkladığı 5 bin liralık “ikramiyeye” emekliler tepki gösterdi. İkramiye değil, maaş zammı bekleyen emekliler, geçinemedikleri için çalışmak zorunda kaldıklarını belirtti. 73 yaşındaki Fikret Aydın isimli bir emekli, "2 tane yetime bakıyorum. çalışıyorum mecburum. 6 bin lira kira veriyorum, 9 bin lira aylık alıyorum. onun için işte böyle çalışıyorum. bir gün pişirip iki gün yiyoruz. Bir çorbayı iki gün yiyoruz. Ölsek kurtulsak bundan iyi...." dedi.

Emekli olduktan sonra, geçinebilmek için Ankara Ulus'ta ayakkabı boyacılığına başlayan 73 yaşındaki Fikret Aydın isimli emekli, "2 tane yetime bakıyorum. çalışıyorum mecburum. 6 bin lira kira veriyorum, 9 bin lira aylık alıyorum. onun için işte böyle çalışıyorum. bir gün pişirip iki gün yiyoruz. Bir çorbayı iki gün yiyoruz. Ölsek kurtulsak bundan iyi...."ifadelerini kullandı.

Emekli, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Doğalgaz mı vereceğim, elektrik mi vereceğim, su mu vereceğim?"

Emekli olduğu halde Ulus'ta ayakkabı boyacılığı yapan 73 yaşındaki Fikret Aydın, yaşadığı zorlukları şöyle anlattı:

"Evim kira, iki tane yetime bakıyorum. 73 yaşındayım, çalışıyorum mecbur. 6 bin lira kira veriyorum. 9 bin lira aylık alıyorum. Onun için böyle çalışıyoruz. Bir gün pişirip iki gün yiyoruz. Bir çorbayı iki gün yiyoruz. Ben bir paket sigara alamıyorum. Bankaya kredim var, oraya kesiliyor. Bir de ev kiram var. İki yetim, bir koca karı ile geçindirip gidiyoruz. 100-150 lira alıyoruz tamam... Ölsek kurtulsak bundan iyi. Senesi geliyor, yarın ev sahibi diyecek ki kira 10 bin lira. Benim alacağım artışla falan 12 bin lira. Ne yapacağım? Doğalgaz mı vereceğim, elektrik mi vereceğim, su mu vereceğim? Hayal nerede, geldi geçti ömür... Muhtaçsın çalışıyorsun."