AK PARTİ’DE ŞİMŞEK HEYECANI

AK PARTİ’DE ŞİMŞEK HEYECANI
Uzun süredir ekonomi uyguladığı ekonomi politikası nedeniyle eleştirilerin odağında olan ancak programını can siper hane savunan AK Parti, ortodoks ekonomi politikasının en önemli temsilcisi, 2007-2018 yılları arasında Ekonomiden...

Uzun süredir ekonomi uyguladığı ekonomi politikası nedeniyle eleştirilerin odağında olan ancak programını can siper hane savunan AK Parti, ortodoks ekonomi politikasının en önemli temsilcisi, 2007-2018 yılları arasında Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı, Maliye Bakanı, Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Mehmet Şimşek’in Erdoğan ile birlikte fotoğraf vermesine heyecanlandı. İktidara yakın sosyal medya hesaplarında ve gazetelerin, televizyonların internet sitelerinde, Erdoğan ile Mehmet Şimşek’in açılışta kurdela keserken çekilen fotoğrafı üzerinden mesajlar verildi, muhalefetin bu kare nedeniyle moralinin bozulduğu iddia edildi. Üstelik o açılış törenine halihazırda görev yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katılmadı.

Her fırsatta uygulanan ekonomik programı savunan, Nebati’ye sahip çıkan iktidara yakın kesimler, Şimşek’i Erdoğan’ın yanında gördükten sonra Nebati’nin adını anmadılar. Mehmet Şimşek’in savunduğu ve uyguladığı ortadoks ekonomi politikaların da üzerinde durmadılar, sadece verilen fotoğraf üzerinden muhalefete mesaj gönderdiler, özellikle de Şimşek ile aynı dönemde ekonomi yönetiminde yer alan Babacan’a. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süredir Şimşek’i kabineye almak için ikna etmeye çalıştığı ancak Mehmet Şimşek’in buna sıcak bakmadığı Ankara kulislerini çalkalandıran bir söylentiydi. Şimşek İngiltere’de bir grup şirketin danışmanlığını yapıyor ve siyasete ilişkin davetlere de sıcak bakmıyor. Mehmet Şimşek’in son katıldığı açılış töreni de bu danışmanlıklarla ilgili bir faaliyetin parçası olarak görülüyor, siyasete, özellikle de AK Parti’ye dönüşüne ihtimal verilmiyor.