Ali Babacan'dan Erdoğan'a 'yüzleşme' çağrısı: Ben yanlış yaptım demesi lazım

Ali Babacan'dan Erdoğan'a 'yüzleşme' çağrısı: Ben yanlış yaptım demesi lazım
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a enflasyonla ilgili söylediklerini hatırlatarak "Ben yanlış yaptım, teorim yanlışmış' demeli" diyerek enflasyonla 'yüzleşme' çağrısı yaptı.DEVA Partisi Genel Başkanı...

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a enflasyonla ilgili söylediklerini hatırlatarak "Ben yanlış yaptım, teorim yanlışmış' demeli" diyerek enflasyonla 'yüzleşme' çağrısı yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ekonomik gidişata ilişkin açıklamalarda bulundu.

Babacan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyonla yüzleşmesi gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Erdoğan'ın enflasyon meselesi ile ilgili önce çıkıp bir yüzleşmesi lazım. 'Ben yanlış yaptım, teorim yanlışmış. Yıllarca 'faiz sebep, enflasyon sonuç' dedim. 'Merkez Bankası başkanlarını laf dinlemiyorlar diye görevden aldım' dedim.

Baktım ki bu yanlış oldu, Yeni Merkez Bankası Başkanı'na, ekonomi yönetimine faizi artırma izni verdim' demesi lazım"

"Gerçek enflasyon açıklanmıyor"

Türkiye'de gerçek enflasyonun açıklanmadığını belirterek "Gerçek enflasyon açıklanmadığı için tam tersine her türlü yoksulluk çoğalıyor. Çocuk, barınma, gıda, enerji, yoksulluğu… Bir zamanlar sınırlanan mutlak yoksulluk aşırı yoksulluk yeniden Türkiye'de canlandı" dedi.

"Merkez Bankası şeffaflaşmalı"

Merkez Bankası'nın şeffaflığına dikkat çekerek "Döviz satışları açıklanmıyordu yeni ekonomi yönetimi geldi yeni Merkez Bankası Başkanı geldi yine açıklanmıyor. Böyle bir şey kabul edilemez" diyen Babacan Merkez Bankası'nın bir an önce şeffaflaşması gerektiğini söyledi.