Asgari ücret için yeni tahmin

Asgari ücret için yeni tahmin
Merkez Bankası, politika faizi yüzde 35'e yükseltti. Peki bu durumda 2024 yılında asgari ücret zammı ne olur? Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş merak edilen soruları tek tek yanıtladı, asgari ücret için tahminini açıkladıTürkiye...

Merkez Bankası, politika faizi yüzde 35'e yükseltti. Peki bu durumda 2024 yılında asgari ücret zammı ne olur? Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş merak edilen soruları tek tek yanıtladı, asgari ücret için tahminini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkardı. Peki 2024 yılında asgari ücret zammı ne olur? Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş merak edilen soruları milliyet.com.tr'ye cevapladı.

'Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 70 seviyesinde tutuyoruz'

Kurtuluş, şunları söyledi:


“Faiz artışları aslında enflasyonu tetikleyen değil enflasyonla mücadelede ekonomi yönetiminin kullandığı argümanlardan bir tanesi. Faiz artışları enflasyon artışına değil, enflasyonla mücadelede kullanılan enstrümandır. Ekonomi yönetimi de son dönemlerde faiz artışını sıklıkla kullanıyor. Biz yıl sonu enflasyon tahminimizi yüzde 70 seviyesinde tutuyoruz.

Zam farkı ne kadar olur?


Enflasyon öngörümüz yüzde 70’lerde gerçekleştiği için ikinci altı aylık enflasyon farkı olarak SGK, Bağ-Kur, memur emeklileri ve memurlara yüzde 42-43 bandında bir enflasyon farkı çıkacaktır.

Memur ve memur emeklileri için toplu sözleşme zammı ilave edilecektir. Memur ve memur emeklilerinin yüzde 50 oranında zamlı maaş alacağı kanaatindeyiz.

SGK ve Bağ-Kur emeklileri için 42-43 bandında olan enflasyon farkının 6-7 puanlık refah payı dokunuşu ile yüzde 50’ye tamamlanacağı öngörüsündeyim.