Asgari ücret görüşmelerine katılan işçi: Oğluma 10 lira veremeyince borç aldım

Asgari ücret görüşmelerine katılan işçi: Oğluma 10 lira veremeyince borç aldım
Asgari ücret görüşmelerine katılan karayolları işçisi Durmuş Öztürk, "Oğluma 10 lira veremeyince borç aldım" dedi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bugün ikinci kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun görüşmelerine...

Asgari ücret görüşmelerine katılan karayolları işçisi Durmuş Öztürk, "Oğluma 10 lira veremeyince borç aldım" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bugün ikinci kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun görüşmelerine katılan karayolları işçisi Durmuş Öztürk, oğluna Öğretmenler Günü kutlaması için 10 TL veremediğini anlattı. Karayollarında 9 yıldır taşeron işçi olarak çalışan Öztürk, oğluna istediği 10 TL’yi verebilmek için borç aldığını söyledi. Asgari ücretle çalışan ve aldığı ücretin yetmediğini söyleyen Öztürk, oğluyla yaşadığı olayı şu sözlerle anlattı:

“Çocuklarımız okula gidiyor, 10 lira para istiyor veremiyoruz. Bundan daha önce çocukların Öğretmenler Günü vardı. Oğlum geldi dedi ki; 'Baba, Öğretmenler Günü kutlayacağız. Bana 10 lira para verir misin' dedi. Ben de dedim ki; 'Oğlum 10 lira param yok', 'Herkes Öğretmenler Günü'nü kutlayacak, bizde neden para olmuyor' dedi. Şöyle düşündüm, o akşam da sabaha kadar da uyuyamadım. Bir yerlerden, çocuğuma 10 lira verebilmek için borç aldım.” (ANKA)