ATEM Başkanı Akçam: Boş ofislerin konuta çevrilmesi çözüm olmaz

ATEM Başkanı Akçam: Boş ofislerin konuta çevrilmesi çözüm olmaz
Ofis ve büroların konut olarak kullanılması kararına Ankara Emlak Danışmanları Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam’dan eleştiri geldi.Resmi Gazetede de yayınlanarak değişiklikle birlikte daha önce ofis ve büro amaçlı...

Ofis ve büroların konut olarak kullanılması kararına Ankara Emlak Danışmanları Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam’dan eleştiri geldi.

Resmi Gazetede de yayınlanarak değişiklikle birlikte daha önce ofis ve büro amaçlı yapı ruhsatı alınmış alanların konut olarak kullanılmasıyla ilgili olarak ATEM Başkanı Hakan Akçam “Bu dönüşümün piyasayı çok rahatlık vereceğini düşünmüyoruz. Rezidans olarak kullanılan yerleri konut yapmak çözüm olmaz” dedi.
ATEM Başkanı Hakan Akçam, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Rezidans konut çözüm olmaz"

“Hükümetimiz konut ihtiyacını gidermek gayrimenkul piyasasında yaşanan sıkıntılara çözüm arayışını sürdürüyor. Resmi Gazetede yayınlanan değişiklikle birlikte daha önce ofis ve büro amaçlı yapı ruhsatı alınmış alanların konut olarak kullanılması da bu arayışın bir parçası olarak değerlendirilebilir. Ancak rezidansları konut yapmak çözüm olmaz. Bu dönüşümün piyasayı çok rahatlatacağını düşünmüyoruz. Çünkü rezidanslar A Plus sınıf olduğu için başta kira beklentisi de yüksek olur. Kısaca rezidanslar konuta dönüşüm olduktan sonra kiralarda bir düşüş pek sağlanmaz. Yetkililere sesleniyoruz. Gayrimenkul sektöründe esas önem verilmesi gereken yerler mahalle ve sokak aralarında atıl şekilde kalmış dükkanların olması lazım. Bu dönüşümün piyasayı çok rahatlatacağını düşünmüyoruz.”