Bakan Işıkhan: Emekliler zamdan çok memnun, hepsi teşekkür ediyor

Bakan Işıkhan: Emekliler zamdan çok memnun, hepsi teşekkür ediyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağkur emekli maaşlarındaki artış oranın yüzde 42,57'den yüzde 49,25'e yükseltilmesinden emeklilerin büyük bir memnuniyet duyduğunu iddia etti.Çalışma ve Sosyal Güvenlik...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağkur emekli maaşlarındaki artış oranın yüzde 42,57'den yüzde 49,25'e yükseltilmesinden emeklilerin büyük bir memnuniyet duyduğunu iddia etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan SSK, Bağ-Kur prim eşitleme ve ev kadınlarına emeklilik düzenlemesi hakkında bilgiler verdi.

Kanal 7'de katıldığı programda konuşan Işıkhan "Ev kadınlarımızla birlikte bu toplamsal ekonomik yaşam içerisindeyiz. Ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımızı başlattık. Burada isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü. Biz bunu yerine getireceğiz. Bunda kesinlikle bir sapma olmayacak" dedi.

Düzenlemenin zamanı konusunda net tarih vermeyen Işıkhan, "Bunun zamanı ve şartları oluştuğunda zaten biz alandaki sendikalarımızdan, sivil toplum kuruluşlarından fikirler alacağız. Belli bir noktaya gelince Hazine ve Maliye Bakanlığımızın yetkilileri ile bir araya gelip düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Zaman olarak da orta vadede bu yapılacaktır" dedi.

Işıkhan SSK, Bağ-Kur primleri hakkında da açıklamalarda bulunarak şöyle konuştu:

"Prim eşitlemede çalışmalar sürüyor"

"Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak durumundayız. Bunu biz prim gelirleriyle sağlıyoruz. En önemli gelirimiz bu. Bunun dışında bir gelirimiz yok. Vatandaşlarımızı çalışma hayatında tutmaya çalışıyoruz.

Bağ-Kur'ların 9000 gün olan prim ödeme gün sayısını 7200 güne düşürme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu seçim öncesi verilen bir sözdür. Mutlaka yerine getireceğiz. Bütçe disiplini doğrultusunda bu adımları atacağız.

Sosyal hizmetin bir çok alanında çalışma fırsatını Allah bana nasip etti. Hem Türkiye'de hem dünyada yaşlı nüfus gittikçe artıyor. Bu noktada bizde yaşlı bakım sigortası acaba Türkiye'de nasıl uygulanabilir bu konuda çalışmalar yapıyoruz

"Emekliler zamdan memnun"

Işıkhan, SSK ve Bağkur emekli maaşlarındaki artış oranın yüzde 42,57'den yüzde 49,25'e yükseltilmesinden emeklilerin büyük bir memnuniyet duyduğunu öne sürerek, "Emeklilerimizin büyük bir kısmında büyük bir memnuniyet gördüm. Hem Cumhurbaşkanımıza hem hükümetimize hepsi ayrı ayrı teşekkür ediyorlar" dedi.