Bakan Işıkhan'dan 'emekli ikramiyesi' açıklaması

Bakan Işıkhan'dan 'emekli ikramiyesi' açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emekli ikramiyeleri ile ilgili kapsam genişlemeyecek" ifadelerini kullandı.Emekli maaşı gündemiyle toplanan Kabine toplantısının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmayan...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emekli ikramiyeleri ile ilgili kapsam genişlemeyecek" ifadelerini kullandı.

Emekli maaşı gündemiyle toplanan Kabine toplantısının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmayan emeklilere tek seferlik olarak 5 bin lira ödeneceğini açıkladı. 

Ancak toplantıdan çıkan 'ikramiye kararı' milyonlarca emekli için hüsran oldu. Tek seferlik ödenecek emekli ikramiyesinin çalışan emekliye verilmeyeceği belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "emekli ikramiyesinin kapsamı genişleyecek mi?" bu sorusuna yanıt verdi.

Işıkhan, şöyle dedi:

"Düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize. Bu noktada çalışan emeklileri de kapsam dışında bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil"