Bakan Işıkhan’dan evde çalışan kadınlara ilişkin emeklilik açıklaması

Bakan Işıkhan’dan evde çalışan kadınlara ilişkin emeklilik açıklaması
AKP’nin seçim beyannamesinde ev hanımlarının emekliliğine ilişkin detaylar paylaşılmıştı. Bakan Işıkhan, ev hanımlarının emekli olabilmesinin 5 yıl içinde yapılacağını açıkladı.Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili...
AKP’nin seçim beyannamesinde ev hanımlarının emekliliğine ilişkin detaylar paylaşılmıştı. Bakan Işıkhan, ev hanımlarının emekli olabilmesinin 5 yıl içinde yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesinde AK Parti’nin, kamuoyuyla paylaştığı seçim beyannamesinde ev hanımlarının emekliliğine ilişkin “Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında, ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak, yeni evlilikler teşvik edilecektir. Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız.” ifadeleri yer almıştı.

“Beş yıl içinde bu iyileştirme yapılacak”

Ev hanımlarına emeklilikle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan şu açıklama geldi:

İnşallah 5 yıllık dönem içerisinde ev kadınlarına bu iyileştirmeyi yapacağız. İsteğe bağlı sigortalı kapsamında üçte birlik prim desteğini devletimiz ödeyecek.

Ev hanımlarına emeklilik şartı belli oldu mu?

Ev hanımlarına emeklilik programıyla ilgili Bakan Işıkhan’dan müjdeli açıklama gelse de başvuru tarihi ve şartları henüz kesinlik kazanmadı.