Bakan Şimşek: Büyükşehirlerde kiralar düştü

Bakan Şimşek: Büyükşehirlerde kiralar düştü
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek X hesabından kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerin konut arzını arttırdığının altını çizdi.Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından kiraların düştüğüne...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek X hesabından kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerin konut arzını arttırdığının altını çizdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından kiraların düştüğüne yönelik haberi alıntılayarak açıklamada bulundu. Şimşek, deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüm ve afet riskini azaltmaya yönelik çalışmaların hız kazanmasıyla 2024’te konut arzının daha da artacağını belirtti.

Bakan Şimşek X hesabından, "Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı. Deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüm ve afet riskini azaltmaya yönelik çalışmalarımızın hız kazanmasıyla 2024’te konut arzı daha da artacak. Kira fiyatlarındaki katılığın azalması enflasyonu düşürme çabalarımızı destekler nitelikte" paylaşımını yaptı.

İPA verileri kiraların arttığını söylüyor

İstanbul Planlama Ajansı’nın ise İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 78,48 arttığını açıkladı. İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti de Kasım ayından Aralık ayına 1.537 lira arttı. Bu artışın en büyük sebeplerinden biri de kiralarda yaşanan artışlar

İPA: İstanbul’da yaşam maliyeti 47 bin 493 lira