Bakan Şimşek, enflasyon için tarih verdi: Bu bir süreç işidir, hızla düşecek

Bakan Şimşek, enflasyon için tarih verdi: Bu bir süreç işidir, hızla düşecek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyonun düşeceği tarih ile ilgili öngörüde bulundu. Temel önceliklerinin enflasyonla mücadele olduğunu belirten Bakan Şimşek, “Programız başarılı bir şekilde işliyor. Programın...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyonun düşeceği tarih ile ilgili öngörüde bulundu. Temel önceliklerinin enflasyonla mücadele olduğunu belirten Bakan Şimşek, “Programız başarılı bir şekilde işliyor. Programın olumlu yansımaları finansal göstergelerin ardından makro göstergelerde de görülmeye başlandı" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT World Forum 2023 kapsamında gerçekleştirilen "Küresel Ekonomiyi Yeniden Şekillendirmek" başlıklı oturumun açılışında konuştu.

Küreselleşmenin hız kesmesi, artan korumacılık, yaşlanan dünya nüfusu, yüksek borçluluk ve iklim değişikliğinin getirdiği problemler yeni bir çağın başlangıcını gösterdiğini belirten Şimşek, “Bu problemler, küresel büyüme ve küresel ticaret hacmi üzerinde önümüzdeki 5 senede olumsuz etkide bulunacaktır. Türkiye, tüm bu hususlarda önemli avantajlara ve fırsatlara sahiptir" ifadelerini kullandı.

"Enflasyonda düşüş başlayacak"

Bakan Şişek, programın olumlu yansımaları finansal göstergelerin ardından makro göstergelerde de görülmeye başlandığını dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Büyümede dengelenmeye doğru yol alırken, cari açık düşüyor, enflasyonda ivme kaybı var ve rezervlerimiz artıyor. Enflasyondaki eğilim hakkında doğru bilgi veren yıllıklandırılmış çekirdek göstergeler hedeflerimiz ile uyumlu seyrediyor. 2023 yılı bütçe açığının milli gelire oranla yüzde 6'nın altında olmasını bekliyoruz. Enflasyon ile mücadele bir süreç işidir, yıllık enflasyondaki düşüş 2024 yılı ortasından itibaren başlayacak.”