Bakan Şimşek tweet attı, maliye memurları aynı gün KDV oyunu yapan dönerciye gitti

Bakan Şimşek tweet attı, maliye memurları aynı gün KDV oyunu yapan dönerciye gitti
Bir sosyal medya kullanıcısı, döner aldığı Hacı Baba Döner'in KDV'yi içecek olarak göstermesini sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, paylaşımı yapan kişiye teşekkür ederek, bakanlık...

Bir sosyal medya kullanıcısı, döner aldığı Hacı Baba Döner'in KDV'yi içecek olarak göstermesini sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, paylaşımı yapan kişiye teşekkür ederek, bakanlık birimlerinin takipçi olacaklarını söylemişti. Hacı Baba Döner'in açıklamasına göre, aynı gün maliye memurları işletmeye giderek incelemede bulundu.

F.G. adlı tüketici "Kısa bir hırsız-dürüst esnaf hikayesi" başlığıyla Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sürekli zam yaptığını iddia ettiği dönercide yediği dürüm döner için 80 TL ödediğini; ancak iş yeri sahibinin KDV oranı yüzde 1 olarak fiş kestiğini belirtmişti. Bakan Şimşek, tüketicinin söz konusu mesajını kendi hesabından paylaşarak, "Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bu ve benzeri hususları Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimleri takip edecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Maliye memurları aynı gün gitti

Hacı Baba Döner'in açıklamasına göre, maliye memurları aynı gün işletmeye giderek incelemede bulundu.

Açıklama şöyle: