Bakan Şimşek'in ilk açıklamasına Prof. Dr. Aziz Çelik'ten tepki: Halkın ne dediğini anlamadılar

Bakan Şimşek'in ilk açıklamasına Prof. Dr. Aziz Çelik'ten tepki: Halkın ne dediğini anlamadılar
Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yerel seçimden sonra yaptığı ilk açıklamaya ilişkin, "Anlaşılan seçimden ders almadılar, halkın ne dediğini anlamadılar" dedi.Hazine...
Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yerel seçimden sonra yaptığı ilk açıklamaya ilişkin, "Anlaşılan seçimden ders almadılar, halkın ne dediğini anlamadılar" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ekonomi politikalarına yönelik "Enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu ön planda tutacağız" dedi.

Şimşek'in bu açıklamasına Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik sosyal medya hesabı üzerinden "Anlaşılan seçimden ders almadılar, halkın ne dediğini anlamadılar!" tepkisini gösterdi.

Çelik, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bakan Şimşek AKP'nin seçim yenilgisine yol açan sıkı para politikasına, kemer sıkma politikasına, neoliberal ortodoksiye devam edileceğini ilan ediyor.

Oysa seçmen 31 Mart'ta tam da bu politikaya kırmızı kart gösterdi.

Anlaşılan seçimden ders almadılar, halkın ne dediğini anlamadılar!"