Bakan Şimşek, açlık sınırı verilerini görmezden geldi: Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik

Bakan Şimşek, açlık sınırı verilerini görmezden geldi: Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik
DİSK Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi’nden (BİSAM) verilerine göre Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 12 bin 928 TL’ye çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, Meclis’teki bütçe...

DİSK Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi’nden (BİSAM) verilerine göre Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 12 bin 928 TL’ye çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, Meclis’teki bütçe görüşmelerinde açlık sınırı verilerini görmezden gelerek, ‘Orta Vadeli Program’ işliyor. Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM'de bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu.

Şimşek, 2026 yılına kadar enflasyonu tek haneli seviyelere düşürme hedefinin programın önemli bir parçası olduğunu belirtirken gelecek yıl için yüzde 4 büyüme hedefinin olduğunu söyledi.

"Çalışanları enflasyona ezdirmedik"

Borçlanmma maliyetinin gerilediğini söyleyen Bakan Şimşek, devamında şunları söyledi:

"Sermaye piyasalarını enflasyon düştükçe güçlendireceğiz.Yeşil ve dijital dönüşümü hızlandırıyoruz. Önümüzdeki dönem her şeye rağmen tasarruf harcamalarımızı devam ettireceğiz. Borçlanma maliyetlerimiz geriledi, 'Orta Vadeli Program' işliyor. Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik."