Bankacılara ödüllü döviz kampanyaları

Bankacılara ödüllü döviz kampanyaları
Bankacılık sektörü kaynaklarının verdiği bilgiye göre bazı bankalarda efektif döviz alım kampanyaları başladı.Nasıl Bir Ekonomi gazetesinin internet sitesi ekonomim.com'da yer alan Şebnem Turhan'ın haberine göre piyasalardaki...

Bankacılık sektörü kaynaklarının verdiği bilgiye göre bazı bankalarda efektif döviz alım kampanyaları başladı.

Nasıl Bir Ekonomi gazetesinin internet sitesi ekonomim.com'da yer alan Şebnem Turhan'ın haberine göre piyasalardaki döviz sıkışıklığı büyüyor.

Bankacılık sektörü kaynakları, bazı bankaların şubelere gönderdikleri yazıyla ödüllü efektif döviz kampanyası başlattıklarını söyledi. Çalışanlarını motive ederek yastık altı ve kasalardaki dövizi kazanmaya çalışan bankacılık sektörü daha önce Merkez Bankası’nın yasakladığı ancak sonrasında gevşettiği kur korumalı mevduat (KKM) faizi artı prim uygulamasına da geri döndü. KKM hesaplarında yıllık faiz oranı dolar cinsinden yüzde 30-35’lere çıkıyor.

Bankacılık sektörü kaynaklarına göre Dolar/TL’de önceki gün itibarıyla 19,85 liranın altında satış yapılmaması istendi. Kamu bankalarında ise 19,85 liranın altında dolar satışı gerçekleştirilebildi. Serbest piyasada ise 19,68 seviyesinde işlemler geçti.