Barış Soydan: Bu yolun sonu önce Arjantin'e, sonra Venezuela'ya çıkar...

Barış Soydan: Bu yolun sonu önce Arjantin'e, sonra Venezuela'ya çıkar...
Ekonomi gazetecisi Barış Soydan, bugün yayımlanan yazısında "Türkiye'de enflasyonla mücadele filan edilmiyor. Bu yolun sonu önce Arjantin'e, sonra Venezuela'ya çıkacak" dedi.Soydan, 10haber'deki yazısında Türk lirasının...

Ekonomi gazetecisi Barış Soydan, bugün yayımlanan yazısında "Türkiye'de enflasyonla mücadele filan edilmiyor. Bu yolun sonu önce Arjantin'e, sonra Venezuela'ya çıkacak" dedi.

Soydan, 10haber'deki yazısında Türk lirasının "bomba"ya dönüştüğünü, "atsan atılmaz, satsan satılmaz" konumuna geldiğini belirtti. TL ile yatırım araçlarının enflasyonun altında getiri sunduğunu, borsada ise hızlı yükselişin etkisiyle düzeltme gerçekleşebileceğine dikkati çeken Soydan, yazısının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

"Harcama demek talep demek. Talep de enflasyon demek. TL'nin bir bombaya dönüşmüş olması, kimsenin elinde TL tutmak istememesi, enflasyonun bizatihi nedeni.

Faizin enflasyonun çok altında tutulmasının, otomobile, konuta getirilen yasakların, kısıtlamaların verdiği mesaj çok açık: Elindeki Türk Lirası'nı bir an önce at, yani harca. Kimsenin elinde TL tutmak istemediği, eline para geçenin nereye koyacağını bilemediği için bir an önce harcadığı bir ortamda enflasyon düşmez.

Türkiye'de enflasyonla mücadele filan edilmiyor. Bu yolun sonu önce Arjantin'e, sonra Venezuela'ya çıkacak."