Besici zorda, icra ahır boşaltıyor!

Besici zorda, icra ahır boşaltıyor!
Artan yem fiyatları başta olmak üzere yüksek girdi maliyeti nedeniyle besiciler zor günler yaşıyor. Borçlarını ödeyemeyen ve hayvanlarını satışa çıkarmaya mecbur kalanların yanı sıra bazı besicilere de icra geliyor. CHP...

Artan yem fiyatları başta olmak üzere yüksek girdi maliyeti nedeniyle besiciler zor günler yaşıyor. Borçlarını ödeyemeyen ve hayvanlarını satışa çıkarmaya mecbur kalanların yanı sıra bazı besicilere de icra geliyor. CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, TBMM’deki konuşmasında borçları nedeniyle hayvanlarını internetten satışa çıkaran yüzlerce besici olduğuna dikkat çekerek, Balıkesir İcra Dairesi’nin de bir besicinin 97 ineği için ihale ilanı verdiğini söyledi. Özer “Besiciler zorda, icra ahır boşaltıyor” dedi. Özer, “Maden işçisine ölümü kader biçen bu ölçüsüz iktidar, besicinin de ineğini satmasını kader diye niteleyebilir” dedi.

SEÇMENE ÇAĞRI
CHP’li Özer konuşmasında şu ifadelerde bulundu: “Balıkesir İcra Dairesi de bir ilan vermiş; gebe, sağmal, damızlık 97 inek yaklaşık 1,3 milyon liradan satışa çıkıyor. Çünkü ineklerin sağlığı, bakımı ve yem ihtiyaçları için besici kredi çekiyor ama girdiler hep artıyor; ödeyemeyince başka kredi çekiyor ama onu da ödeyemiyor, icra da ahır boşaltıyor.”

Özer, seçmene de çağrı yaptı: “Sevgili halkımız, kanmayınız, buz gibi bir sansür yasası çıkarıp ‘dezenformasyonla mücadele’ diyerek bilgiyi bal gibi kendisi çarpıtan bu iktidar ve ortakçısını önümüzdeki seçiminizde başınızdan atınız.”