Bitcoin'de son düşüş tuzak mıydı? Yükseliş devam edecek mi?

Bitcoin'de son düşüş tuzak mıydı? Yükseliş devam edecek mi?
Blockchain analiz firması Santiment, X üzerinden Bitcoin’in bu hafta 44.000 dolar bandındaki zirvesinden %5’i aşan düşüşün ardından kripto para için iyimser yorumunu korudu.Investing'in aktardığına göre Santiment, son paylaşımında...

Blockchain analiz firması Santiment, X üzerinden Bitcoin’in bu hafta 44.000 dolar bandındaki zirvesinden %5’i aşan düşüşün ardından kripto para için iyimser yorumunu korudu.

Investing'in aktardığına göre Santiment, son paylaşımında yatırımcıların Bitcoin’deki son dalgalanmanın ardından belirsizlik düştüğünü varlıklarını kripto borsalarına taşıma eğilimine girdiğini bildirdi. Bunun yanında Santiment raporu kripto para borsalarındaki USDT miktarına dikkat çekerek sabit kripto paranın 6 ay öncesine göre %7’ye yakın arttığına dikkat çekti. Bu, yatırımcıların kripto borsalarında USDT’de beklediği gerçeğine dayanarak kripto para satın alma potansiyelini yansıttığı için olumlu bir gelişme olarak yorumlandı.

Düşüşte iki neden

Santiment, ayrıca önceki paylaşımında piyasa genelinin bir ayı tuzağı evresini tamamlamak üzere olduğunu iddia etmişti. Ayı tuzağı, yükseliş trendinde bir varlığın sert bir düşüşün ardından aynı hızla toparlanarak yoluna devam ettiği durumlar için kullanılan bir tabir. Bu durum vadeli işlemlerde satış pozisyonların sıkışması ve ardından hızlı şekilde tasfiye olmasıyla da sonuçlanır. Santiment analistleri, Bitcoin’deki son görünümü analiz ederken alıcıların iyimser kalması konusunda yorum yaparken son düşüşü iki nedene bağladı.

Bitcoin, hafta açılışında 43.700 dolar seviyesinden %8’i bulan bir düşüşle 40.200 dolara kadar geriledikten sonra günü 41.250 dolar seviyesinde kapattı. Bu düşüş ise piyasa yorumcuları tarafından kripto paranın aşırı ısındığı ve büyük yatırımcıların kâr satışına gitmesine bağladı.

Bugün hafif alıcılı hareket eden kripto para 42.000 dolar denemesinin ardından gün ortasında 41.700 dolar seviyesinde hareket ediyor.

Kripto para piyasaları toplam değeri bugün 1,58 trilyon dolarda hareket ederken ortalama işlem hacmi 80 milyar dolara yakın yüksek seyretmeye devam ediyor.