Borusan: Boru üreticisi olarak, ülke ekonomisine değer katmayı sürdüreceğiz

Borusan: Boru üreticisi olarak, ülke ekonomisine değer katmayı sürdüreceğiz
Türkiye’den çekileceği söylenen Borusan, konuya ilişkin bir açıklama yaptıŞirket tarafından yayınlanan haberlere ilişkin “Gemlik Tesisleri'nde sadece altyapı ve proje iş kolu kapsamında yer alan büyük çaplı boruların...

Türkiye’den çekileceği söylenen Borusan, konuya ilişkin bir açıklama yaptı

Şirket tarafından yayınlanan haberlere ilişkin “Gemlik Tesisleri'nde sadece altyapı ve proje iş kolu kapsamında yer alan büyük çaplı boruların üretiminde kullanılan makine, ekipman ve ilgili makine, ekipmanın bulunduğu arazi ve binaların satılmasının değerlendirilmesi ile ilgilidir” denildi.

Şirket Türkiye’de boru üretmeye devam edeceklerini de duyurdu.

Yapılan açıklama şöyle:

"Dünyanın önde gelen çelik boru üreticilerinden Borusan Boru olarak ülkemizde; Bursa Gemlik yerleşkemizde toplam 3 tesis ile üretim gerçekleştiriyoruz. Global pazarların yerel oyuncusu olma stratejimizin bir sonucu olarak Gemlik’te 2011 yılından bu yana büyük çaplı hat borularının üretimini yaptığımız tesisimizde bir dönüşüm süreci başlatıyoruz.

18.12.2023 tarihinde yapılan KAP açıklaması Gemlik Tesisleri'nde sadece altyapı ve proje iş kolu kapsamında yer alan büyük çaplı boruların üretiminde kullanılan makine, ekipman ve ilgili makine, ekipmanın bulunduğu arazi ve binaların satılmasının değerlendirilmesi ile ilgilidir.

Türkiye’nin lider çelik boru üreticisi olarak, ülke ekonomisine değer katmayı sürdüreceğiz."

KAP açıklaması

Borusan Boru, Bursa Gemlik tesisinde bulunan büyük çaplı boru imalat ekipmanının ABD’deki tesisine taşınması kararı aldığını duyurmuştu.