ÇARK ANCAK BORÇLA DÖNÜYOR

ÇARK ANCAK BORÇLA DÖNÜYOR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vatandaşların bankalara ve finansman şirketlerine olan borçları ve icra dosyalarındaki artışa dikkat çekti.Ömer Fethi Gürer, yurttaşların bankalara olan kredi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vatandaşların bankalara ve finansman şirketlerine olan borçları ve icra dosyalarındaki artışa dikkat çekti.

Ömer Fethi Gürer, yurttaşların bankalara olan kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarının 1 trilyon 80 milyona, icra dairelerindeki dosya sayısının ise 23 milyon 464 bine çıktığını belirterek, “AK Parti’nin ekonomi politikası, vatandaşı borç sarmalına sürükledi, insanların borçtan nefes alacak hali kalmadı. Vatandaşın borçları katlanarak artıyor, icra dosyalarının sayısı ülke nüfusunun ülke nüfusunun 3’te birine yaklaştı” açıklamasını yaptı.

KREDİ KARTI BORÇU 238 MİLYAR LİRAYI AŞTI
Nisan ayı verilerine göre, bireylerin; konut, taşıt, ihtiyaç ve kredi kartı borçlarının takipteki borçlar dahil 1 trilyon 80 milyar liraya ulaştığına dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, borçların 841 milyar lirasının konut, taşıt ve ihtiyaç gibi bireysel kredilerden, 238 milyar lirasının ise kredi kartından kaynaklandığını söyledi.

BANKLARIN İCRAYA VERDİĞİ TAKİPTEKİ BORÇ MİKTARI 26,9 MİLYAR LİRA
Zamanında ödenemediği için bankalar tarafından icraya verilen takipteki borçların 26,9 milyar liraya ulaştığını belirten Gürer, vatandaşların varlık yönetimi şirketlerine olan borçlarının 30,7 milyar lirayı TOKİ’ye olan borçlarının ise 27 milyar lirayı bulduğunu belirtti.

3 AYDA 3 MİLYON YENİ İCRA DOSYASI
Ömer Fethi Gürer, bu yılın ilk 3,5 ayında icra ve iflas dairelerine toplam 3 milyon 14 yeni dosya geldiğini ve yeni gelen dosya yasının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29,3 arttığını ifade etti. Gürer, İcra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısının son bir yılda 1 milyon 617 bin adet artarak 15 Nisan itibariyle 23 milyon 464 bine çıktığını da vurguladı.