Cevdet Yılmaz, memur zammı için ilk kez rakam verdi: Yüzde 50 civarı artış olacak

Cevdet Yılmaz, memur zammı için ilk kez rakam verdi: Yüzde 50 civarı artış olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili ilk kez zam oranını telafuz etti. Yılmaz, "Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak. İşçi emeklisi için farklı bir artış...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili ilk kez zam oranını telafuz etti. Yılmaz, "Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak. İşçi emeklisi için farklı bir artış olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücretin bir denge içerisinde belirleneceğini ve memurlar ile emeklilere yüzde 50 civarında bir artış öngördüklerini açıkladı.

TRT Haber canlı yayınında konuşan Yılmaz, emeklilerin yanında olacaklarını ve ellerinden gelen tüm imkanları seferber edeceklerini ifade etti.

Yılmaz, "Asgari ücret bir denge içerisinde belirlenecek. Memur ve emeklisine yüzde 50 civarında bir artış öngörüyoruz. Elimizden gelen tüm imkanlarla emeklilerimizin yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

"Enflasyon 2026'da tek haneli olacak"

Yılmaz, enflasyondaki son duruma ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

Türkiye reel ekonomide ve büyümede çok başarılı oldu. Reelde elde ettiğimiz başarıyı, enflasyonunu düşürerek sürdürmeyi hedefliyoruz. Sıkıntımız enflasyon. O nedenle enflasyonla mücadele en önemli maddemiz olmuş durumda. Yıllık bazda enflasyonda düşüş 2024'te görülecek. 2025'te enflasyon yüzde 15, 2026'da tek haneli olacak.