Çiğdem Toker: Enflasyonda tek hane Cevdet Yılmaz'ın anlattıklarına bakılırsa pek kolay olmayacak

Çiğdem Toker: Enflasyonda tek hane Cevdet Yılmaz'ın anlattıklarına bakılırsa pek kolay olmayacak
T24 yazarı Çiğdem Toker, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın ekonomide "reform" söylemlerini köşesinde değerlendirdi. Toker, 2001 krizi sonrası IMF'yle başlayan reform politikalarını hatırlatarak "Bugün ise sanki aradan...

T24 yazarı Çiğdem Toker, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın ekonomide "reform" söylemlerini köşesinde değerlendirdi. Toker, 2001 krizi sonrası IMF'yle başlayan reform politikalarını hatırlatarak "Bugün ise sanki aradan 21 yıl geçmemiş, ekonomideki bozulma ve yoksullaşmanın sorumlusu iktidar partisi değilmiş gibi, yapısal reform müjdesi veriliyor." dedi.

Toker yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 2. Yarıyıl Ekonomi ve İstişare Toplantısı adı verilen toplantı ardından, yaptıkları görüşmelerde birçok öneri aldıklarını belirterek, eylül ayı içinde Orta Vadeli Program kapsamında yapısal reformları, toplumla paylaşacaklarını duyurdu dün. Yılmaz'ın aktardığı bunun kadar dikkat çeken bir diğer başlık da şuydu:

"Siyasi istikrar olmadan ekonomide istikrar olmuyor, öngörülebilirliğin artırması toplantıda önemli maddelerden biriydi."

Belli ki ani karar değişikliklerinin, yatırım süreçlerinde olumsuz rol oynadığı söylenmiş Yılmaz'a.

Başa dönecek olursak, yoksulluğu derinleştirip yaşamayı iyice güçleştirirken, tüketim maddelerinin ambalaj kalitesini, miktarını da düşüren enflasyonun tek hanelere inmesi, Yılmaz'ın anlattıklarına bakılırsa pek de kolay olmayacak. Niye mi? Tek haneli enflasyon için 2026 yılı Orta Vadeli Programı'nın adres göstermiş Cumhurbaşkanı yardımcısı."

Yazının tamamı için tıklayın