Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın o sözlerine ekonomist Veysel Ulusoy'dan yanıt: "Yalan söylüyor!"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın o sözlerine ekonomist Veysel Ulusoy'dan yanıt: "Yalan söylüyor!"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın "Son 20 yılda Türkiye’yi dünyada alt orta gelir liginden üst orta gelir ligine kadar çıkardık" ifadelerine Ekonomist Veysel Ulusoy yanıt verdi. Ulusoy, "Yalan söylüyor, kandırıyorlar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın "Son 20 yılda Türkiye’yi dünyada alt orta gelir liginden üst orta gelir ligine kadar çıkardık" ifadelerine Ekonomist Veysel Ulusoy yanıt verdi. Ulusoy, "Yalan söylüyor, kandırıyorlar sizi" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gaziantep'te bir dizi ziyarette bulundu. Burada yaptığı açıklamalardan birinde ekonomik iyileşmeden bahseden Yılmaz, "Yüksek gelirli ülkeler liginin de eşiğindeyiz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz şöyle konuştu:

"Türkiye bu yüzyıllık birikimi üzerine daha yeni hedefler koyan; teknolojiden kurumsal gelişmelere, altyapıdan üstü yapıya, insan kaynağına, çevreden sosyal yaşama, dış ilişkilere varıncaya kadar inşallah daha farklı bir Türkiye göreceğiz. Yaptıklarımızla son 20 yılda Türkiye’yi dünyada alt orta gelir liginden üst orta gelir ligine kadar çıkardık. Yüksek gelirli ülkeler liginin de eşiğindeyiz."

"Kandırıyorlar sizi"

Cevdet Yılmaz'ın açıklamasını sosyal medyadan yanıt veren Ekonomist ve ENAG kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, "Yalan söylüyor. Orta gelir grubunda değiliz artık. Orta gelir alt sınır 14,000$, orta gelir üst sınır 20,000$. Kandırıyorlar sizi" dedi.


Ekonomist Uğur Gürses de paylaştığı tabloyla Yılmaz'a şu soruyu yöneltti:

"Türkiye 1997'de çıktı. 10 yıldır 13 bin 845 $'lık 'Yüksek gelirliler ligi' eşiğinde neden bekliyoruz? Kötü yönetim olmasın?"