DOLARI SABİT TUTAN 100 MİLYAR DOLARLIK KAYNAK

DOLARI SABİT TUTAN 100 MİLYAR DOLARLIK KAYNAK
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bu yıl duyurduğu yaklaşık 100 regülasyon yoluyla 100 milyar dolar kaynak elde etti. Bu kaynağın, Dolar/TL'deki stabil seyirde önemli rol oynadığı belirtiliyor.Seçimler yaklaştığı için Merkez...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bu yıl duyurduğu yaklaşık 100 regülasyon yoluyla 100 milyar dolar kaynak elde etti. Bu kaynağın, Dolar/TL'deki stabil seyirde önemli rol oynadığı belirtiliyor.

Seçimler yaklaştığı için Merkez Bankası, Türk Lirası’nın değer kaybını önlemeye, belli bir seviyede tutmaya çalışıyor. Ajanslarda yayınlanan haber için değerlendirmelerde bulunan 10 bankacı ve ekonomist ile bir yetkili, Merkez Bankası'nın regülasyonlar yoluyla 100 milyar dolar kaynak oluşturduğunu belirtti.

Haberde, Dolar/TL'nin ekim ve kasım aylarında kurun yaklaşık 18.6 seviyesinden işlem gördüğü hatırlatıldı. İsmini vermek istemeyen kaynaklar, Merkez Bankası'nın kurlar üzerindeki sıkı politikasının Türk Lirası'nı seçimlere kadar stabil tutabilmesini sağlayabileceğini aktardı. Ancak birçok kaynak döviz piyasasını yapay olarak dengelemenin sürdürülemez olduğunu belirtiyor. Önümüzdeki aylarda oluşabilecek yüksek enerji faturasının zaten olumsuz bir durumda olan ticaret dengesini daha fazla bozabileceği uyarıları yapılıyor.