Dua edin bol akaryakıt çıksın

Dua edin bol akaryakıt çıksın
Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 89. genişletilmiş il danışma meclis toplantısında konuştu. Eroğlu, “Dua edin,...

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 89. genişletilmiş il danışma meclis toplantısında konuştu. Eroğlu, “Dua edin, bol akaryakıt çıksın” ifadelerini kullandı.

UZAYDAN GÖRÜLEN KUYRUK!
Afyon Postası’nın haberine göre, hastane kuyruklarından ve IMF’den alınan borçtan bahseden Eroğlu son olarak akaryakıt fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulundu:
“Uzaydan İstanbul’daki akaryakıt kuyruklarının çekildiğini biliyorum. Akaryakıt pahalı ama sebebi biz değiliz. Dua edin, bol akaryakıt çıksın. Bu bize dışarıdan geliyor. Az önce Ali Bey söyledi. 3 kat fiyatlar arttı. Doğal gaz aldı başını gitti. Ama Allah’a şükürler olsun geçmişte olduğu gibi akaryakıt kuyruklarının uzaydan fotoğrafı çekilmedi. O dönemde ciddi bir ekonomik kriz vardı ve bu kriz dolayısıyla insanlar akaryakıt bulamıyordu.”

AKARYAKITTA VERGİ YÜKÜ YÜZDE 490 ARTTI
Eroğlu’nun bu sözleri tepki çekerken CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da akaryakıt ürünlerine gelen zamlara ilişkin çalışma hazırladı.

Akın, akaryakıt ürünlerine gelen her zammın vergi yükünü artırdığına dikkat çekerek, “Son yedi ayda, motorinde 1 lira 26 kuruş olan vergi yükü 7 lira 9 kuruşa çıkarak yüzde 463 oranında arttı. Benzinde 1 lira 30 kuruş olan vergi yükü ise 7 lira 67 kuruşa çıkarak yüzde 490 oranında arttı” ifadelerini kullandı. Akın, “Kira artışına sınır koyan, derhal bu vergi artışına sınırlama getirmeli. 30 liraya dayanan akaryakıt fiyatlarında derhal vergi indirimi yapılmalı” dedi.