Ekonomist Demir, "Mesele liyakat değil" dedi, görevden alınan TCMB başkan yardımcısının özgeçmişini paylaştı

Ekonomist Demir, "Mesele liyakat değil" dedi, görevden alınan TCMB başkan yardımcısının özgeçmişini paylaştı
Ekonomist Oğuz Demir, Merkez Bankası başkan yardımcılığı görevinden alınan Emrah Şener'in özgeçmişini paylaşarak "TCMB'de zaten onlarca böyle bilgili, becerili insan var.. Mesele yetişmiş insan kaynağı değil. Göreve gelenlerin...

Ekonomist Oğuz Demir, Merkez Bankası başkan yardımcılığı görevinden alınan Emrah Şener'in özgeçmişini paylaşarak "TCMB'de zaten onlarca böyle bilgili, becerili insan var.. Mesele yetişmiş insan kaynağı değil. Göreve gelenlerin de öyle bir sorunu zaten yok. Mesele başka yerde ve hepimiz biliyoruz" yorumunu yaptı.

Dün gece Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Merkez Bankası başkan yardımcılığından üç isim alınarak yerlerine yeni atamalar yapıldı. Karara göre Taha Çakmak, Emrah Şener ve Mustafa Duman görevlerinden alındı. Yerlerine ise Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı. Karar, kamuoyunda olumlu karşılanarak, eski yardımcıların yerine "daha liyakatli" kişilerin geldiği şeklinde yorumlandı. Yeni gelen başkan yardımcılarının hepsinin Boğaziçi Üniversitesi mezunu olması da dikkati çeken bir başka konu oldu. Ancak Oğuz Demir, Emrah Şener'in özgeçmişini paylaşarak durumun tersine işaret etti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "düşük faiz" ısrarını ve Merkez Bankası üzerindeki baskısını ima eden Demir paylaşımına şu notu düştü:

"TCMB üzerinden bir liyakat tartışması yapılıyor. TCMB'de zaten onlarca böyle bilgili, becerili insan var.. Mesele yetişmiş insan kaynağı değil. Göreve gelenlerin de öyle bir sorunu zaten yok. Mesele başka yerde ve hepimiz biliyoruz."

Şener'in özgeçmişi

Demir'in Twitter'dan yaptığı paylaşımda Şener'in özgeçmişi şöyle:

1978 yılında doğan Emrah Şener, eğitim hayatına Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İşletme Bölümü'nde başladı ve bu üniversiteden mezun oldu. Daha sonra London School of Economics'te Ekonomi-Finans Yüksek Lisans programını tamamladı. Akademik kariyerini sürdürerek, Matematiksel Finans alanında Imperial College London'da doktora derecesi aldı.

Çalışma hayatına 2003 yılında bankacılık sektöründe başlayan Emrah Şener, öncelikle Londra'da HSBC ve Citibank gibi önemli kuruluşlarda çalıştı. Sonrasında Bank of America'nın Yapılandırılmış Ürünler Grubunda Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı işbirliği ile Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan İstanbul Risk Yönetimi Laboratuvarı'nın Direktörlüğü'nü üstlendi.