Ekonomist Veysel Ulusoy: "Ne kadar fakirleştik" düşüncesini benimsemiş bir kitle var artık

Ekonomist Veysel Ulusoy: "Ne kadar fakirleştik" düşüncesini benimsemiş bir kitle var artık
Prof. Dr. Veysel Ulusoy, ağustos ayında 68,0 puana gerileyen Tüketici Güven Endeksini değerlendirdiği yazısında "Banklarda oturup günlerini geçiren ve sadece “Ne olacak bu ekonominin hali?” yerine “Ne kadar fakirleştik”...

Prof. Dr. Veysel Ulusoy, ağustos ayında 68,0 puana gerileyen Tüketici Güven Endeksini değerlendirdiği yazısında "Banklarda oturup günlerini geçiren ve sadece “Ne olacak bu ekonominin hali?” yerine “Ne kadar fakirleştik” düşüncesini benimsemiş bir kitle var artık" ifadelerini kullandı.

Maaşlara yapılan yüzde 25-30 zamma rağmen tüketici güveninin çakıldığını ifade eden Ulusoy Cumhuriyet'teki yazısında şunları kaydetti:

"Kök maaşlarından dolayı zam almayan milyonlarca emeklinin hali.

- Barınmanın artık sorundan öte bir toplumsal çöküntü yarattığı.

- Gerçek enflasyonun söylenenden çok farklı olması.

Yıllarca maaşlarından kesilen ve sosyal sigorta kurumunu yaşatan meblağın iki dudak arasına sıkışmış birkaç cümle ile eritilmesi, son dönemde sadece kısıtlı tüketici olan emeklilerin güvenini düşüren ve ekonominin geneline yayan bir etken olmuştur.

Banklarda oturup günlerini geçiren ve sadece “Ne olacak bu ekonominin hali?” yerine “Ne kadar fakirleştik” düşüncesini benimsemiş bir kitle var artık. 

Hiçbir zaman uyanmayan fikir yapısı ve çay sohbetinden öteye gitmeyen içeriğiyle...

En azından görünen köy bu günümüzde...

Ne yazık ki insan sermayesi ve tecrübe düzeyi en fazla olanların böyle sessiz kalıp sadece seyretmesi ise sürecin en acınası tarafı."

Yazının tamamı için tıklayın